Podle informací britského deníku Daily Mail se princ William, stejně jako jeho otec Charles, nakazil koronavirem v dubnu letošního roku. V té době pandemie tvrdě zasáhla celý svět a Británie již patřila k nejpostiženějším v Evropě. Navíc už tak vyděšení Britové věděli, že je nemocný nejen Charles, ale i premiér Boris Johnson (56), který měl velmi těžký průběh nemoci a musel být hospitalizován na JIP.

Z toho důvodu se princ William s královskou rodinou rozhodli jeho nákazu covidem-19 udržet v tajnosti. Nechtěli své občany v už tak těžké době děsit ještě více. Nyní neoficiální zdroje z prostředí královské rodiny zprávu potvrdily s tím, že měl princ i přes jinak dobrý zdravotní stav poměrně těžký průběh nemoci, který zahrnoval především velké potíže s dýcháním.

Léčbu pak v utajení podstupoval v rodinném sídle Norfolk, kde se o něj starali královští lékaři. V karanténě s ním byla i vévodkyně Kate (38) a jejich tři potomci. U nikoho z nich se údajně nákaza nepotvrdila a děti trávily dny domácí distanční výukou.

VIDEO: Královská rodina děkuje zdravotníkům.

Video
Video se připravuje ...

Královská rodina děkuje zdravotníkům. Instagram Kensington Royals

Fotogalerie
66 fotografií