Není tajemstvím, že Kate Middletonová, manželka prince Williama, následníka anglického trůnu, patří mezi velké podporovatele skautingu – ostatně i dvě z jejích dětí, syn George (7) a dcerka Charlotte (5), do skauta pravidelně docházejí. Jejich babička, tedy královna Alžběta II. (94), je patronkou skautů od roku 1952, a vévoda z Kentu, čili princ Edward (84), je prezidentem skautské asociace od roku 1975. „Skautský étos odhodlání a snahy poskytovat pomocnou ruku všude tam, kde je to potřeba, rezonuje napříč generacemi, a proto budu s potěšením spolupracovat s vévodkyní z Cambridge na pokračování tohoto odkazu,“ nechal se slyšet bratranec anglické vladařky.

Společně s Kate pak princ Edward navštívil jeden z londýnských oddílů, které jsou stále činné i teď, v době pandemie viru covid-19. Ke skautským schůzkám docházelo i během karantény, nejprve prý online, tedy prostřednictvím internetu, nyní se menší děti stýkají už i osobně. Kate se prý velice zajímala o to, jak se skauti potýkají se současnou koronavirovou krizí, a jak řeší volnočasové aktivity, které jsou nyní notně omezeny. Osobně také poděkovala všem dobrovolníkům, kteří pomohli v těchto nelehkých časech podpořit morálku více než 500 000 mladých lidí a jejich rodin po dobu, co byli uzavřeni ve svých domovech.

VIDEO: Královská rodina děkuje zdravotníkům

Video
Video se připravuje ...

Královská rodina děkuje zdravotníkům Instagram Kensington Royals

Kate zavítala na schůzku 12. skupiny Northolt Scout Group, oddílu Cub and Beaver (což česky znamená „mláďata a bobři“), a namísto formálního oblečení zvolila velice civilní, ležérní oděv. Ostatně k opékání mashmallow se mnohem více hodila obyčejná modrá košile s šátkem, vesta a „bagančata“ na nohou. Kromě toho s malými skauty vyráběla také pohlednice, co zamířily do nedalekého pečovatelského domu pro seniory, a papírové vrtulníčky. Rouškou se kryla jenom po dobu nezbytnou, v přírodě a mezi dětmi si ji z tváře klidně stáhla, a odhalila tak neskutečně široký úsměv, co všem přítomným jistě dodal mnoho sil i v těchto náročných dobách…

VIDEO: Těm to sluší! Kate se ukázala na veřejnosti se všemi třemi dětmi

Video
Video se připravuje ...

Těm to sluší! Kate se ukázala na veřejnosti se všemi třemi dětmi @kensingtonroyal

Fotogalerie
135 fotografií