Novodobá historie britské královské rodiny je prošpikovaná skandály způsobenými vztahy mezi jednotlivými členy. Zřejmě nejsmutnější životní příběh zažil princ Charles. Podle plánované biografie o princi Philipovi vyrůstal syn vládnoucího páru ve chmurném prostředí zastíněném nejen korunou, ale především krutostí a nelibostí vlastního otce. Princ Philip Charlese zpočátku neměl rád a dával mu to silně najevo.

Už jen to, že před účastí u porodu dal přednost zápasu ve squashi, dokazuje, jak málo mu na synovi a zároveň budoucí hlavě státu záleželo. V knize autorka Ingrid Stewardová píše, že se první shledání otce se synem neslo na vlně kritiky. Philip údajně prohlásil, že novorozený Charles vypadá jako vánoční pudink (tradiční anglický pokrm). Další léta se ho nesnažil vůbec poznat.

VIDEO: Covid mezi herci, Stašová nakazila Freje! A scénář rozloučení s Menzelem

Video
Video se připravuje ...

Covid mezi herci, Stašová nakazila Freje! A scénář rozloučení s Menzelem. Barbora Horáková, Aleš Brunclík

Mnoho informací o složitém vztahu Charlese a Philipa je obecně známých, některé detailnější střípky musela Sewardová získat prostřednictvím rozhovorů s blízkými osobami, jako byla manželka blízkého přítele prince Philipa. Ta doznala, že se Charles otce děsil. „Myslím, že se ho strašně bál. Kdykoliv byl Philip kolem, utichl a uzavřel se do sebe.“ Charles byl velmi citlivé dítě, což se neshodovalo s Philipovou představou o silném, nezávislém a „mužném“ synovi. Philip se údajně často nedokázal udržet a Charlese častoval jízlivými připomínkami.

Nespokojenost s Charlesovou „měkkou“ povahou byla jedním z hlavních důvodů, proč ho poslal na internátní školu Gordonstoun ve Skotsku. Charlese na škole šikanovali zejména pro jeho vznešený původ. Když si postěžoval otci a chtěl domů, měl mu Philip napsat, aby se „vzmužil“. Charles později veřejně přiznal, že docházku protrpěl, a Gordonstoun přirovnal k zajateckému táboru Colditz z období druhé světové války. Princezna Diana (†36) před svou smrtí prozradila, že Charles byl emočně zdrženlivý a jediné, co se v mládí naučil o lásce, bylo potřesení rukou.

VIDEO: Co se dělo po smrti Menzela? Vdova prozradila, kolik stála péče. A pocta Gottovi zrušena

Video
Video se připravuje ...

Co se dělo po smrti Menzela? Vdova prozradila, kolik stála péče. A pocta Gottovi zrušena. Barbora Horáková, Aleš Brunclík

Fotogalerie
87 fotografií