Letos se Meghan dočkala poměrně střízlivých a neosobních gratulací a není divu – loni touto dobou poslušně seděla u velkého stolu obehnaného jedním důležitým jménem za druhým, s třiceti vidličkami na jedné straně talíře a třiceti noži na té druhé, zaklíněná mezi nekompromisním královským kodexem a bodavými pohledy protějšků z Cambridge, a rodina ji tolerovala. V lednu dali s manželem této tíživé atmosféře vale, začali žít svobodný život ve Státech a znepřátelili si celou monarchii.

Gratulační řadu v úterý dopoledne zahájil oficiální instagramový účet královské rodiny, který přidal fotografii Meghan po boku královny Alžběty II. (94) a nicneříkající přání k narozeninám. Aby to nevypadalo příliš podezřele, s narozeninovou fotkou Meghan a princezny Charlotte (5) přispěchali o hodinu později Kate Middletonová (38) s princem Williamem (38). Text s malou úpravou nejspíš okopírovali od královny, červený balónek a dort se ze začátku gratulace přesunuly na konec.

Video: Postráneckého posmrtné tajemství odhaleno! A to je fofr, radikální změna Vondráčkové

Video
Video se připravuje ...

Postráneckého posmrtné tajemství odhaleno! A to je fofr, radikální změna Vondráčkové. Blesk TV

Ve stejnou dobu a stejně neoriginálním způsobem popřál Clarence House, oficiální profil prince Charlese (71) a Camilly (72). Princ z Walesu se ani nenamáhal vytáhnout z archivu společný snímek se svou snachou a vpálil ji tam osamocenou. I tady zaznělo prosté „Přejeme vévodkyni ze Sussexu šťastné narozeniny.“ Tentokrát zůstal už jenom balonek.

Na Meghaniny narozeniny, byť sleduje jejich sice opuštěný, ale stále aktivní instagramový profil, si (možná záměrně) nevzpomněla princezna Eugenie (30). Poslední zveřejněný příspěvek na jejím účtu se týká svatby její sestry, princezny Beatrice (31), která se tajně vdala na konci července. Beatrice má soukromý profil, a tak není jisté, zda si na vévodkyni ze Sussexu vzpomněla. Nejspíš ne.

Fanoušci se pod jednotlivými přáními pořádně vyřádili. Napříč všemi se linulo nepochopení, proč vévodkyni gratulují k narozeninám, když jim poslední měsíce svou výmluvnou povahou způsobuje akorát bolest.

VIDEO: Megxit. Proč si rebelové Harry a Meghan nikdy finančně nepohorší? 

Fotogalerie
78 fotografií