Zatímco vévodkyně Kate zná své místo v královské rodině a ví, co se od ní čeká, Meghan dokázala i křtiny svého chlapečka Archie proměnit v důvod k rodinným rozepřím. Ačkoliv je zvykem, že křtiny nových britských princátek mají být slavnostní událostí za účasti médií, brunetka to tak nechtěla.

Prosadila si svou a teprve posléze veřejnosti ukázala pár fotek, kde rodina pózuje právě kolem Meghan a jejího miminka. Jenže někdo tam přece jen chyběl - ta nejdůležitější osoba v Británii, tedy královna Alžběta II. (94).

Ona ani její choť, princ Philip (99), se totiž nemohli zúčastnit kvůli již dříve domluveným povinnostem. Ostatně vynechali i křest prince Louise (2), nejmladšího potomka Kate (38) a Williama (38), a tak si všichni řekli - no co, stát se to může. Zvlášť když má panovnice tak nabitý program.

VIDEO: Královna Alžběta a vévodkyně Meghan poprvé (a asi i naposledy) samy spolu na akci

Jenže teď vyšlo najevo, že vše bylo trochu jinak a na vině byla opět údajná Meghanina tvrdohlavost. S Harrym si vymysleli datum křtin a už ho chtěli oznamovat, když se ukázalo, že v ten den by nemohli dorazit ani královna, ale ani její syn, princ Charles (71). 

Problémová dvojice tak datum zkusila o jeden den posunout, aby alespoň dedeček Charles o slávu nepřišel. Buckinghamský palác byl ale pořádně nemile překvapen. „Hodně lidí mělo pocit, že se s tím datem měli víc přizpůsobit,“ uvedl zdroj z paláce pro Daily Star.

VIDEO: CELÝ ZÁZNAM: Svatba Harryho a Meghan očima Františky Čížkové! Jak se kdo oblékl?

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Svatba Harryho a Meghan očima Františky Čížkové! Jak se kdo oblékl? Redakce Blesk, Reuter

A proč vlastně vévodkyně ze Sussexu tak tvrdošíjně trvala právě na víkendovém datu - sobotě 6. července 2019? Podle britských webů prý chtěla, aby se mohli akce zúčastnit všichni její američtí přátelé. „Byl to nejlepší víkend, kdy mohli přijet všichni přátelé i příbuzní z USA, chtěli křest mít co nejrychleji, aby se jim všichni mezitím nerozprchli na prázdniny,“ uvedl zdroj. 

Jenže královna s manželem tehdy trávili víkend v Sandringhamu, jelikož předchozí víkend patřil Skotsku na tzv. Holyrood Weeku, tedy týdnu, kdy královna vyřizuje povinnosti ve Skotsku. Podle královských expertů se jedná o jedno z nejdůležitějších dat v královnině diáři a rozhodně není předmětem diskuze či nějakého handrkování. Meghan tak měla zkrátka smůlu a je jasné, že ani královna nebyla z její tvrdohlavosti nadšená.

VIDEO: Jindřich Forejt o Harrym a Meghan: Není pro ně cesty zpět

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Jindřich Forejt o Harrym a Meghan: Není pro ně cesty zpět Petr Macek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
101 fotografií