Už nyní stojí jejich ochrana 18 milionů ročně, a takhle by stála násobně víc! Kanadský premiér Trudeau už oznámil, že k tématu čeká obsáhlou diskuzi. Kanada je sice 6. nejbezpečnější zemí na světě, přesto je prý nemyslitelné, aby tam Harry, Meghan a malý Archie žili úplně bez ochrany. „To není dost dobře možné. Ohrožení, kterému čelí dnes, nezmizí. Stejně tak zůstává nebezpečí politického a náboženského terorismu...“ podotýká jeden z bývalých královských ochránců.

Přesné částky spojené s výdaji na zajištění ochrany členů královské rodiny se neuveřejňují, nicméně se odhaduje, že v současné době se pohybuje ve výši 100 milionů liber, tedy skoro tří miliard korun.

A v posledních letech se výdaje na důstojníky ochrany doprovázejících členy královské rodiny do zahraničí dramaticky zvyšují. Výše nákladů na jednoho ochránce na den se odhaduje na cca 45 tisíc Kč. V letech 2016 - 2017 se cestovné vyšplhalo na 10,4,1 milionů Kč, zatímco ubytování stálo 22 milionů Kč. V letech 2018 - 2019 pak náklady na cestovné stouply na 138,6 milionů Kč a ubytování na 60 milionů Kč.

VIDEO: Harryho Meghan je těhotná: Bříško si pořád kryje!

Video
Video se připravuje ...

Harryho Meghan je těhotná: Bříško si pořád kryje! Podívejte se na video! Reuters

Fotogalerie
54 fotografií