Na farmu Pálava u Mikulova se sjeli jeho nejbližší, tedy v první řadě manželka Helena (73) se svými dětmi Vilémem a Lucií. Hned je tam vítal producent Bobulí Tomáš Vican (48), majitel farmy a vinařství, jichž obou je Postránecký kmotrem. „Koštovali jsme vína a naše ručně vyráběné sýry. Byl to Vašek, který říkal, že ke každému vínu by měl být k zakousnutí určitý typ sýra,“ vzpomínal Vican. Právě archivní vína ve sklípku, kterých se tam našlo 28, byla pro zesnulého herce vzácným pokladem.

Ten dostal také vzácný dárek, aby měl na herce a dabéra navždy památku – dcera Postráneckého Lucie totiž namalovala velmi zdařilý obraz, ačkoliv se živí jako kadeřnice v pětihvězdičkovém hotelu. „Jako vinař Michalica sedával Vašek ve filmových Bobulích na dřevěné lavičce. Lucie vzala štětec a věrně nám tu lavičku v přírodě zvěčnila na plátno,“ prozradil producent nového snímku 3Bobule, který vidělo za uplynulé dva víkendy už 77 300 lidí.

Fotogalerie: Premiéra 3Bobule: Ovínění herci vinařské…
66 fotografií

„A z toho by měl táta ohromnou radost, zvlášť v dnešní době, kdy se lidé bojí vystrčit nos. Táta vždycky říkal, že zážitek z filmu má člověk jenom v biografu,“ zaradoval se pro změnu Václavův syn Vilém, jenž je také producentem, ale tentokrát ho čekala úloha moderátora. Musel totiž celý večer věnovaný vzpomínkám na svého tatínka uvést.

VIDEO: Druhý pohřeb Postráneckého (†75): Něco tak dojemného jste neviděli!

Video
Video se připravuje ...

Druhý pohřeb Postráneckého (†75): Něco tak dojemného jste neviděli! Blesk TV

To samozřejmě nebyl snadný úkol, už jen proto, že vzpomínání všem hnalo slzy do očí. Večer se debatovalo a před půlnocí pak byl Kinematografem bratří Čadíků promítnut pod širým nebem právě poslední snímek Postráneckého - 3Bobule.

Už se tam kvůli rakovině jícnu (které nakonec podlehl) sice přímo neobjevil, ale zazněl tam alespoň jeho hlas v rámci krásného poselství vinaře. „Když se nocí rozezněl Vaškův charismatický hlas, všem běhal mráz po zádech,“ přiznal Vican, producent všech tří filmových Bobulí. Jistě nebyl sám…

VIDEO: 3Bobule: Tereza Ramba byla nejdřív proti, pak rozhodl dobrý scénář

Video
Video se připravuje ...

3Bobule: Tereza Ramba byla nejdřív proti, pak rozhodl dobrý scénář Bioscop

Fotogalerie
58 fotografií