Tohle bude hodně drsná soudní bitva a velkolepé měření sil právnických es. Ty nejlepší povolaly do boje obě strany. Meghan Markleová a její muž princ Harry na jedné straně a britský tisk na straně druhé. A právě díky tomuhle sporu už svět ví, co vadilo manželce vnuka královny Alžběty II. v období, kdy byli s Harrym součástí britského vládnoucího impéria. Společně s žalobou proti britskému Mail On Sunday totiž vyplula na povrch Meghanina silná slova.

Období těhotenství vévodkyně ze Sussexu se totiž podle jejích vlastních slov překrývalo s etapou největší mediální štvanice proti její osobě. A britská monarchie prý neudělala nic, aby ji ochránila, obvinila Meghan Markleová nepřímo královnu a další členy monarchie. Navíc údajně musela držet pusu a krok. Na podle ní lživé články nesměla veřejně reagovat ani ona, ani její blízcí či přátelé. Tak to aspoň podávají Meghanini právní zástupci. „Meghan se stala předmětem velkého počtu lživých a na cti utrhačných článků v britských bulvárních médiích,“ zaznívá z oficiálních právních dokumentů.

Nejhoršímu tlaku měl Meghan vystavit právě zmíněný nedělník, který otiskl dopis adresovaný Thomasi Markleovi. V něm si s ním jeho dcera vyříkává otcovo chování před svatbou v květnu 2018. „Jelikož její přátelé ji nikdy předtím neviděli v takovém psychickém rozpoložení, oprávněně se o ni obávali. To mimo jiné zejména proto, že byla těhotná a královská instituce ji nijak nechránila. Naopak jí zakázala se bránit,“ stojí v dokumentech připravených k soudu.  

VIDEO: Jindřich Forejt o Harrym a Meghan: Není pro ně cesty zpět.

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Jindřich Forejt o Harrym a Meghan: Není pro ně cesty zpět. Petr Macek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
34 fotografií