Kniha Battle of Brothers, v češtině Souboj bratrů, je sice ve fázi tisku a vyjít má v polovině října, autor Robert Lacey se ale po vzoru bestselleru Finding Freedom Omida Scobieho a Carolyn Durandové už teď rozhodl s fanoušky podělit o několik pikantních záležitostí ze vztahu nejznámějšího bratrského dua.

Jednou z nejprohranějších záležitostí jsou vzájemné antipatie vévodů ze Sussexu a jejich protějšků z Cambridge. Spory mezi bratry měly údajně začít krátce po svatbě Harryho s Meghan. Podle Laceyho však konflikt vznikl dlouho předtím, než si manželé řekli svá ano.

V té době se Williamovi nepozdávala rychlost, s jakou na to jeho bratr a Meghan šli. Zatímco on s Kate Middletonovou prožil před svatbou v roce 2011 dlouhý romantický vztah, Harry a jeho americká přítelkyně uvažovali o svatbě už dva roky po seznámení. Harry údajně nechtěl vyslyšet Williamovy námitky, a tak si princ na pomoc přivolal strýce Charlese Spencera (56), který jim měl sňatek rozmluvit.

Video: Gottová po covidu, bude premiéra dokumentu Karel? A smutek u Kerndlů: Rakovina je zpět

Video
Video se připravuje ...

Gottová po covidu, bude premiéra dokumentu Karel? A smutek u Kerndlů: Rakovina je zpět Bára Horáková, Lukáš Červený

V knize stojí, že výsledek Spencerovy intervence byl vskutku otřesný. Harry odmítal své plány odložit, strýce ovšem nevinil. Prý rozuměl tomu, proč mu chtěl pomoct, přesto byl vzteky bez sebe na svého staršího bratra, že do toho zatáhl blízkého člena rodiny.

Tím vleklé spory, jež přetrvávají dodnes, údajně začaly. Po svatbě v roce 2018 už k sobě bratři neměli tak blízko, rozdělili si kanceláře a posléze i nadace. Letošní „Megxit“ už byl jen třešničkou na hořkém dortu.

VIDEO: Pazderková šokuje svou postavou! A smutné okolnosti před smrtí Fialy

Video
Video se připravuje ...

Pazderková šokuje svou postavou! A smutné okolnosti před smrtí Fialy Blesk

Fotogalerie
79 fotografií