Přestože zpěvačka Monika Absolonová se svým partnerem, hokejistou Tomášem Hornou (39), žije v Praze, rozhodla se svým dětem dopřát klid na venkově, kde oba vyrůstali. Dlouhých pět let hledala ideální místo, kde by se mohli usadit, a nakonec ho pomocí internetových známostí její kolegyně z hudební branže, Ilony Csákové, našli. „Takhle na důchod už to budeme mít hezký,“ těšila se známá pěnice, co zazářila v muzikálech Evita či Funny Girl, když sdílela první snímky malebné chaloupky. Stavení ovšem potřebuje notně opravit a vyšperkovat, aby se z něj stalo pohádkové místo… A tak Absolonová, která si svou novou roli „lufťačky“ užívá plnými doušky, poznává i odvrácenou stranu chataření.

„Ale máme tu nějaká ale... Původně jsem myslela, že na to vlítneme a bude to raz dva. Rekonstrukce se odkládá do doby, než vyřešíme všechny úřední záležitosti, tzn. žádosti, povolení a tak dále. Původně jsem myslela, že když mám teď víc času, že to zvládnu sama... ale myslím, že mám jen jedny nervy a do Luhačovic daleko, protože se například musím zeptat silnic a dálnic, jestli jim nebude vadit naše střecha?! Přátelé, kdo tahle nařízení vymyslel, to by mě zajímalo...“ povzdechla si na sociálních sítích a nahrála na instagram fotku, na níž se svým fanouškům ukázala tak, jak ji na pódiu neuvidí – v obyčejném tričku, v legínách a s utěrkou v ruce. „Zabere to víc času, než jsem si myslela,“ zdůraznila umělkyně unavená takzvaným úředním šimlem.

VIDEO: Hubnoucí Absolonová na narozeninách Františka Janečka: Uvažuju jít dohola!

Video
Video se připravuje ...

Hubnoucí Absolonová na narozeninách Františka Janečka: Uvažuju jít dohola! David Turek, Lukáš Červený

„A pak další věc... těžko říct, kdy budu moci normálně pracovat. Na to všechno, co nás čeká, nebude dostatek financí,“ obává se zpěvačka, která má v současné době vládou nařízenou stopku kvůli koronavirové pandemii. „Já upřímně vůbec netušila, kolik stojí střecha, krovy, zateplení, podkopání, rozvody elektřiny, vody a tak dále, a tak dále... Takže, co můžeme, zkusíme udělat zatím sami, a pak uvidíme,“ plánuje si Absolonová, jíž prozatím na přestavbě domku pomáhá celá rodina: Do práce se zapojili kromě přátel také například její bratr, prabratránek či maminka, co během pilné práce hlídá synky Absolonové a Horny, Tadeáše (3,5) a Matouše (1,5). „Mákli jsme si, ale máme to vyklizeno,“ dodala optimisticky. Náročnější část rekonstrukce je však ještě čeká…

VIDEO: Monika Absolonová je okroužkovaná! Tajná svatba se snoubencem?

Video
Video se připravuje ...

Monika Absolonová je okroužkovaná! Tajná svatba se snoubencem? Pavlína Horáková, Jan Jedlička

Fotogalerie
80 fotografií