Z nečekaných provozních důvodů je Divadlo Bolka Polívky bohužel nuceno odložit online premiéru inscenace S láskou Mary, která byla plánovaná na 31. října, a přeložit ji  na jiný termín. Diváci se těšili na kulturní zážitek, který si měli vychutnat z pohodlí svých domovů online na facebooku, YouTube divadla a internetové televizi Mall.tv v rámci série #kulturazije. 

Jenže dlouhodobé plány a přípravy zkazil koronavirus. "V naší rodině je karanténa, čekáme dnes na výsledek. Jedná se o člena rodiny, se kterým jsem ve společné domácnosti," potvrdila Blesku Žilková, později upřesnila, že se jedná o syna Vincenta, který měl rizikový kontakt. A tudíž se izolovala i ona. Ví, že se nemoc nesmí podcenit, navíc se musí starat i o pětadevadesátiletou maminku.

"Kvůli karanténám kolegů se překládalo často natáčení i zkoušení a teď i online premiéra. Hra je připravená a doufám v brzké online uvedení. V těchto dnech je dobré neriskovat žádné šíření nákazy nebo bude muset i dárky nosit Ježíšek ve vánoční roušce na obličeji," dodává Žilková.

Hořká komedie S láskou Mary pochází z pera amerického herce, dramatika a scenáristy Paula Elliota. Zůstanou-li divadla v listopadu ještě zavřená, jsou po online premiéře v plánu její vedení 14. a 20. prosince.

Inscenace, v níž zazáří Veronika Žilková, Eva Novotná či Gabriela Štefanová, Hana Halberstadt, Ondřej Dvořák a Elena Trčková v alternaci se Simonou Rejdovou, vznikla jako druhá premiéra letošní sezony. S láskou Mary je koprodukcí divadla Bolka Polívky a společnosti StageArtCz. Režie se ujal Petr Halberstadt. Hra se od roku 2013 hrála po celých Spojených státech a sklízela četné divácké úspěchy. V České republice jde o její první uvedení. 

Unikát z rodinného archivu: Žilková vytáhla 55 let starou fotku manžela

Video
Video se připravuje ...

Unikát z rodinného archivu: Žilková vytáhla 55 let starou fotku manžela Jan Jedlička

Fotogalerie
28 fotografií