Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Faltýnek po příletu z Málagy zmínil „odstřelení“. Babiš cestu kritizoval: „Nelíbí se mi to“

Aktualizováno -
29. října 2020
21:51
Autor: ČTK, simao - 
29. října 2020
17:40

Cesta předsedy poslaneckého klubu ANO Jaroslava Faltýnka do Španělska není dobrým signálem, řekl dnes při uvedení Jana Blatného (za ANO) do funkce ministra zdravotnictví premiér Andrej Babiš (ANO).  Faltýnek, který minulý týden rezignoval na funkci prvního místopředsedy hnutí ANO, vyrazil údajně již v sobotu do Málagy. Moderátorka Nora Fridrichová ve čtvrtek odpoledne upozornila, že se již Faltýnek vrátil zpět.

Jaroslav Faltýnek do Španělska odletěl podle serveru CNN Prima News v sobotu a vrátil se ve čtvrtek odpoledne. Jeho cesta přitom následovala den po zveřejnění fotografií Blesku, podle kterých se sešel s tehdejším ministrem zdravotnictví Romanem Prymulou (za ANO) v restauraci, ačkoliv ty musejí být kvůli vládním opatřením zavřené.

Faltýnek se kvůli kauze vzdal role v ANO, o jeho pokračování v čele poslaneckého klubu mají rozhodnout jeho členové.

Faltýnek po příletu ohledně důvodu cesty do Málagy novinářům na letišti řekl: „Byl jsem tam soukromě. Já jsem letěl za rodinou, nezlobte se na mně. Stejně jako spousta dalších lidí. Já se teda strašně omlouvám, že jsem udělal zase nějaký zločin.“

Video  Šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek před jednáním s premiérem Andrejem Babišem. Po něm oznámil rezignaci na post v ANO (23. 10. 2020).  - Blesk - Karel Kopáč
Video se připravuje ...

Nespokojený šéf ANO

Premiér Andrej Babiš (ANO) na dnešní tiskové konferenci po uvedení nového ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) do funkce apeloval na to, aby občané dodržovali koronavirová opatření a omezili kontakty.

Faltýnkovo chování se mu v tom kontextu nelíbí. „Neznám detaily, ale není to dobrý příklad. Potom, co došlo k té kontroverzní schůzce, tak to určitě není dobrý signál ze strany pana Faltýnka. A mně se to nelíbí,“ řekl Babiš.

Faltýnek se ve čtvrtek vrátil z Málagy

„Předseda poslanců ANO Jaroslav Faltýnek právě přiletěl ze španělské Malagy,“ informovala pak ve čtvrtek odpoledne na twitteru moderátorka ČT Nora Fridrichová.

Na Faltýnka na letišti čekaly štáby ČT a CNN Prima News. Faltýnek dorazil zpět ze zahraničí již v době, kdy další účastník vyšehradské schůzky Prymula je již bývalým ministrem zdravotnictví. Setkání s Faltýnkem ho nakonec stálo ministerské křeslo, byť sám Prymula tvrdí, že se proti ničemu neprovinil, udělal však prý politickou chybu.

„Jsem zločinec a je potřeba mě opravdu zastřelit, vyhodit. A to bude nejlepší řešení,“ řekl ironicky Faltýnek na letišti po návratu do ČR.

„Nepovažuji nic z mého jednání za šťastné, jsem vinen za všechno a je potřeba mě odstřelit před nastoupenou jednotkou nebo celým národem,“ pokračoval Faltýnek.

Na dotaz, zda se cítí být zodpovědný za to, co se stalo kvůli noční schůzce s Prymulou v zavřené restauraci, dnes Faltýnek před kamerou CNN Prima News odpověděl: „Já se za to cítím zodpovědný, to už jsem řekl několikrát (...) Je to velmi jednoduché. Já jsem poprosil pana Prymulu, abychom se mohli potkat a bavit se o věcech, které se týkají jednání Sněmovny, mise lékařů atd. On prostě neměl v průběhu celého dne čas. Tak jsme se dohodli a já jsem ho pozval do té... do tohoto salonku.“

Babiš byl v létě na Krétě

Premiér Babiš přitom čelil v létě rovněž kritice kvůli zahraniční cestě. Podle opozice se choval papalášsky, když občany vyzýval k trávení dovolené v Česku, a sám odletěl v srpnu na řecký ostrov Kréta.

„Hotel jsme měli už zaplacený, tak jedu. Peníze ale budu utrácet hlavně v Česku. Dvakrát v lázních Třeboň a jednou v Mariánských Lázních,“ řekl v létě Babiš Lidovým novinám.

Video  Rezignace Jaroslava Faltýnka na post 1. místopředsedy hnutí ANO  - abl
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

tomshark ( 30. října 2020 23:45 )

Mne se zase nelíbí tohle: http­s://de­nikre­feren­dum.cz­/cla­nek/31­851-otravila-becvu-deza-jine-vyklady-nedavaji-smysl-urady-zatloukaji-a-klamou

Michal Snobl ( 30. října 2020 11:20 )

Byl venčit a co.

baronessa ( 30. října 2020 09:46 )

Tak má toho másla na hlavě asi ještě málo, když potřebuje po příletu takhle švejkovat?! Slušný a normální politik by věděl, co má dělat a kde je jeho místo.

cervena_sedma ( 30. října 2020 08:14 )

I kdyby nakrásně chlastal celý den sebevíc (což není pravda), pořád bude příčetnější než Faltýnek s Babišem dohromady. Navíc Babiš opravdu moc inteligence neprobral. Jen se umí dobře obklopit lidmi a pak dělat složky a vydírat. Pokud měl Babiš někdy firmu, která nežila z dotací, vždy mu krachla.

HajkovaVlasta ( 30. října 2020 06:53 )

Prý tam byl vyvenčit psa.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa