Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Rouškovné, kompenzace, problémy s cestovkami, peníze pro OSVČ: Další odpovědi odborníků na telefonu Blesku

  • Autor: Radka Růžičková - 
    29. 10. 2020
    09:09

    Problémy s penězi, potíže s exekucemi, trable s bezohlednými zaměstnavateli nebo nesrozumitelnými vládními nařízeními doslova zahltily linky odborníků na telefonu Blesku. Právníci, odbornice z inspektorátu práce i prezidenti notářské a exekutorské komory téměř nestíhali odpovídat na dotazy k životu v době covidu.

  • 1.Odborníci řešili téměř stovku dotazů

     Odborníci zodpověděli téměř stovku dotazů. Žádný problém nebyl příliš bezvýznamný ani příliš složitý, aby se pro něj odborníci nesnažili hledat řešení. Opět se ukázalo, že běžným zaměstnancům, drobným živnostníkům nebo důchodcům chybí informace a nemají (nebo nevědí), kde je získat.

    Protože právě nyní, v době pandemie, má každá informace cenu a s podobnými problémy jako volající bojuje velká část Česka, Blesk vybral nejzajímavější nebo nejtypičtější otázky a odpovědi, aby pomohly i dalším čtenářům.

    Jak se ubránit tunelování společenství vlastníků jednotek? Může mi zaměstnavatel nařídit karanténu? Kdy mám nárok na kompenzační příspěvek? Mohu žádat zaměstnavatele o proplacení elektřiny na homeoffice?

    Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

    Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.