Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Exministr Němeček zuří: Plivnutí do tváře zdravotníkům! Do nemocnice přišli kontrolovat hygienu a papíry

Exministr Svatopluk Němeček zuří kvůli kontrole z hygieny v nemocnici v Bohumíně.
Exministr Svatopluk Němeček zuří kvůli kontrole z hygieny v nemocnici v Bohumíně.  (Autor: Blesk.cz - Maria Rušínová)
Autor: rum - 
27. října 2020
13:35

Oddělení pro pacienty s covidem-19 v nemocnici v Bohumíně přišly v pondělí zkontrolovat pracovnice ostravské hygieny. Kontroly prý nařídila hlavní hygienička Jarmila Rážová. Ředitel nemocnice v Bohumíně a bývalý ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček to považuje za nehoráznou drzost.

„Neuvěříte!!! Zdravotníci i v naší nemocnici už fakt neví, co dřív. A tak je dneska přišly zkontrolovat dvě pracovnice z hygieny. Jestli dodržujeme všechna nařízeni ministerstva ke kovidu, máme všechny papíry a tak. Chtěly i na kovidjednotku, ale zapomněly si vzít ochr. obleky,“ napsal evidentně rozhořčený exministr zdravotnictví a ředitel bohumínské nemocnice Svatopluk Němeček na twitter.

V bohumínské nemocnici se zjevily dvě pracovnice ostravské hygieny, aby zkontrolovaly papíry a dodržování opatření.

Víme, co máme dělat

„Když zavoláte zdravotníkům, kteří se zrovna oblíkají do obleku, že by se měli věnovat hygieně, tak je to plivnutí do tváře těm lidem. Nevím, jestli jim to nedochází, v jakých emocích a situaci zdravotníci dnes jsou. Představa, že v době, kdy se situace zhoršuje každým dnem, budou zdravotníci provádět hygienu po oddělení, je neskutečná a říkám si, jestli žijeme v normálním státě,“ uvedl Němeček pro server novinky.cz.

„Blokovat za této situace kapacity hygieny, které nestíhají dělat svou práci, a nemocnic považuji za absurdní. Nemocnice samy vědí, co mají dělat, a nikdy nečekaly na příkazy hygieny, protože by se toho nedočkaly,“ dodal.

Kontaktoval pak ředitelku ostravské hygieny Pavlu Svrčinovou. „Paní ředitelka uznala, že byla chyba žádat po nás ochranné prostředky, nejsme povinni je vybavit. Příkaz ke kontrole nemocnice prý přišel z Prahy, od hlavní hygieničky Rážové,“ osvětlil exministr.

MAMKA2316 ( 27. října 2020 15:59 )

NĚMEČEK NEMÁ CO KECAT TOMU BY ASI MĚLI UDĚLAT KONTROLU PŘÍJMU AMAJETKU JEHO RODINY ???ČEHO SE BOJI ???? TA KONTROLA ASI BUDE K VŮLI NĚHO NE ??? TAKOVI RUŠILI LUŽKA A DNES BUDOU NĚKOMU RADIT KOREA BY MU A JEMU PODOBNÝM ASI PROSPĚLA NE ??

krtek. ( 27. října 2020 15:57 )

Hygieničky meli obléknout a poslat poskytovat pacientům osobní hygienu když jsou na to specialistky. Zásoby papíru by si skontrolovat mohli také, např. toaletního.

Mikeal ( 27. října 2020 14:50 )

- pravopisnou - omlouvám se za písmenový překlep. Pokud by ale pan rum nevěděl o jakou chybu jde, musí se doučit i-y v příčestí minulém.
Pokud se týká předmětného problému, jestli se udál tak, jak byl popsán, považuji jej rovněž za naprostou nehoráznost.

Anifa ( 27. října 2020 14:44 )

Je to ostudné , ale Blesk a ostatní media se vlastně chovají stejně . Ona zase připravila zdravotníky o již druhého ministra a uvedla je do nejistoty a dalšího chaosu. Lepší v této situaci špatný ministr než žádný. To samé platí o vládě

Mikeal ( 27. října 2020 14:35 )

Autor článku jménem rum asi vypil více rumu, když hned v prvním odstavci udělal provopisnou chybu, za kterou by neměl být připuštěn ani k maturitě a nikoli nazývat se novinářem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa