Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nakažená dívka z Techtle Mechtle promluvila: Drsné útoky a výhrůžky smrtí!

Autor: ČTK, diz - 
3. srpna 2020
10:34

V polovině července snad nebylo v Praze známějšího klubu, než je vinohradský Techtle Mechtle. Právě v něm se totiž rozmohl koronavirus až na neuvěřitelných 165 nakažených. Podle hygieniků nákazu mezi převážně mladé lidi a profesionální sportovce roznesla dívka, která spolu s účastníky večírku pila nápoje ze sdíleného brčka. Ta nyní do médií promluvila, jak ji celá záležitost mrzí.

„Když sleduji počet nakažených z této kauzy, připadá mi divné, že bych byla přenašečem nákazy pouze já. Rozhodně jsem se nepotkala s každým člověkem, který tam ten večer byl,“ uvedla v rozhovoru pro server iRozhlas.cz. „Je to neštěstí, které si budeme všichni dlouho pamatovat. Kdyby mi někdo ukázal, co bude následovat po večírku, nikam bych nešla a ten večer bych si rozhodně odpustila,“ zdůraznila.

Do klubu šla s několika přáteli. Následující den po návštěvě klubu, kde proběhl bujarý večírek za účasti profesionálních sportovců, se necítila dobře, dostala horečku a zimnici, ještě ten den se na své náklady nechala otestovat na koronavirus. Test byl pozitivní, ihned podle svých slov kontaktovala hygienickou stanici. „Požadovali po mně seznam osob, se kterými jsem přišla do kontaktu. Jelikož jsem reálně znala asi pět kontaktů, zbytek lidí, kteří tam s námi byli, jsem si dohledala. Kvůli tomu jsem tedy bohužel nezůstala anonymní,“dodala.

Od ironie po výhružky

Na sociálních sítích se poté stala terčem slovních útoků i výhrůžek, které ji zasáhly. „Chápu, že na mě byli lidé naštvaní. Přišli kvůli tomu o sportovní přípravy, o příjem, dovolenou a další věci. Ale přece jenom, když se jde někdo bavit do klubu, uzavřeného prostoru, kde nikdo nemá roušku a kvůli hlasité hudbě se tam návštěvníci navzájem překřikují, musí počítat s tím, že by se tam mohl eventuálně nakazit. Ale i přes to mě překvapilo, kolik lidí dokáže být až nenávistných,“ uvedla.

Někteří lidé jí psali ironické či hanlivé komentáře, jiní jí vyhrožovali, že ji pobodají nebo jí rozbijí hlavu. „Někteří také psali, že jsem byla najmutou společnicí a s chlapci prováděla různé techtle mechtle. To taky není pravda. Asi hodně lidí zklamu, ale nic takového se nedělo,“ poznamenala. „Ale když se někdo nakazí, stále má právo na to, aby se s ním jednalo jako s plnohodnotným člověkem.“

Její blízcí ale podle dívky reagovali na situaci dobře a byli jí oporou, i když sami byli mezi nakaženými. „Nejsem žádný zločinec a celá situace mě mrzí. Celé to bylo jedno velké neštěstí,“ uzavřela dívka.

Ohnisko nákazy

Klub se stal ohniskem nákazy v hlavním městě a rozšířil se z něj i do některých dalších regionů. V souvislosti s ním hygienici evidují nejméně 165 nakažených. V Praze nyní platí povinnost nosit roušky v metru, v nemocnicích a nepobytových zdravotnických zařízeních, jako jsou lékárny nebo čekárny u lékaře.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

a-z- ( 3. srpna 2020 15:02 )

Na koho se podívala, ten chytil rýmu. Naštěstí Andrej říkal, že už není agresivní(ta rýma) a odjel na Krétu. Očekávám vyšší počet mrtvých, nebude je mít kdo zachraňovat.

zelvik22 ( 3. srpna 2020 14:28 )

Tak s jedním souhlasím - kdyby v klubech tak neřvala hudba, nemuseli by se lidé k sobě naklánět aby se slyšeli a koronavirus by se nepřenesl. Kdy už konečně začně někdo tenvšudypřítomný kravál řešit??? To musí všude v restauraci, baru, klubu, zábavě nebo plesu být ta hudba tak strašně vyhulená??

zfloyd ( 3. srpna 2020 12:08 )

no tak se pobavili,nikdo neumřel ,nikdo není zraněný, a všichni mladí tak tu
koro-chřipku přežijí bez problémů hlavně že je okolo toho takový humbuk

Matos7 ( 3. srpna 2020 11:34 )

A je slečinka připravena kompenzovat lidem kteří se od ní na kazili,ztrátu výdělku, sportovní činnost atd.uvědomuje si, že sranda skončila, ted zaplať.

nakobyl ( 3. srpna 2020 11:30 )

V čele těch pomstychtivých bude zřejmě šéf vesnickejch policajtů z Práglu. Usuzuji z jeho písmě uvedeného jinde

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa