Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Hororové snímky z brazilských nemocnic: Těla obětí covid-19 cpou do odpadkových pytlů

Autor: Darina Jíchová - 
25. června 2020
20:51

Brazílie se hroutí pod náporem koronaviru způsobujícího nemoc covid-19, pátá nejlidnatější země světa registruje přes 1,1 milionu potvrzených případů, téměř 54 tisíc osob nákaze podlehlo. Záběry, jež zveřejnily odbory zdravotních sester z velkoměsta Rio de Janeiro, ukázaly skutečnou míru krize, kterou si země prochází. Na snímcích je vidět nemocniční oddělení plné infikovaných pacientů, kolem lůžek jsou poskládané igelitové odpadkové pytle, do kterých jsou lékaři nuceni balit těla obětí koronaviru. Pytle s těly jsou pak skladovány v chladicích návěsech, které jsou přistavěny u nemocnic, uvedl list Daily Mail.

Zarážející snímky z brazilské nemocnice poskytly odbory stanici CNN. Tamní zdravotníci chtěli ukázat, jak závažná je situace. Prezident Jair Bolsonaro krizi spojenou s koronavirem dost zlehčuje a o epidemii, které jeho země čelí, mluví jako o „chřipečce“. Na Bolsonara si ale tento týden „posvítil“ federální soud a nakázal mu, aby si na veřejnosti povinně zakrýval ústa a nos, prezident tak může ven jedině v roušce.

Prezident: Je to jen „chřipečka“

Dosud se Bolsonaro zdráhal dodržovat doporučená opatření jako sociální distancování či nošení roušek, odmítá rovněž vyhlásit restrikce jako omezení pohybu a shromažďování. Některé brazilské státy ale restrikce přijaly. Nové snímky z Ria ukazují, že země rozhodně nečelí „chřipečce“.

Na covid-19 v Brazílii zemřelo už 181 zdravotních sester a ošetřovatelů a 15 tisíc se jich nakazilo, to je nejvíc zdravotníků z celého světa. Tamní epidemiologové varovali, že kvůli nedostatečnému testování není znám přesný počet infikovaných. Koronavirus výrazně zasáhl také původní obyvatele Brazílie, více než 7700 domorodců se nakazilo a 350 jich zemřelo.

Děsivé záběry z nemocnic

Není to zdaleka první video z brazilské nemocnice, které šokovalo svět. Už v dubnu zdravotníci z nemocnice ve městě Manaus poskytli tisku záběry z přetíženého zařízení. Nahrávka, kterou pořídila zdravotní sestra, ukazovala nemocniční chodby plné těl ležících hned vedle zaintubovaných pacientů.

SoIfermus ( 26. června 2020 12:52 )

Neumějí na covidu správně vydělávat. To znám zemi, kde si vykořisťovatel, který jí řídí jako svou firmu, nechal přiklepnout 500 miliard jako kapesné.

Daddy2 ( 26. června 2020 11:21 )

Jeste nekdo veri na koronu ?

http­s://cd­n.lb­rypla­yer.xy­z/con­tent/c­laim­s/plan­demic-skryt-agenda-za-covid-19/e­761bdb­d12854­dc5a7f­1c948c­19d807­62de4d­ee3/­stre­am

Daddy2 ( 26. června 2020 10:35 )

Vsechno jenom divadlo.....pravda je asi nekde tady....

www.y­outu­be.co­m/wat­ch?ti­me_con­tinu­e=17&v­=cGdq3­Dp33LI­&fea­ture=­emb_l­ogo

makmark ( 25. června 2020 22:55 )

pošlete članek těm lidem, kteří říkají chřipečka a na Kovídka se neumírá, vše jsou jen straširybky a vycucané žvásty strašící nás rozumné svobodné lidi

lunatic ( 25. června 2020 21:13 )

V Brazílii jsou již zřejmě z nastalé situace v pytli

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa