Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Tři vyléčení z Ústí: Viru se zbavili sami, popsal primář infekčního oddělení

Autor: miv - 
18. března 2020
16:27

Do nemocnice se dostali o několik dní později než první Čech nakažený koronavirem. Přesto už jsou v pořádku doma a zcela zdraví. Primář ústeckého infekčního oddělení Pavel Dlouhý popsal jejich léčbu.

Řeč je o děčínské úřednici (53), jejím partnerovi a dceři. „Můžeme potvrdit první tři vyléčené pacienty, nemají příznaky infekce, opakované testy na přítomnost koronaviru jsou negativní,“ uvedl primář ústeckého infekčního oddělení Pavel Dlouhý.

Ženu hospitalizovala ústecká nemocnice 2. března na infekčním oddělení poté, co se vrátila s rodinou a přáteli z italského Auronzo di Cadore, z hotelu, kde byl v té době i první nakažený, děčínský zastupitel Petr Toncar (43).

„Byla tam parta tří rodin. Žena měla v sobotu příznaky chřipky, zimnici a horečku. V neděli se proto podrobila odběru krve,“ přiblížila tehdy ředitelka Krajské hygienické stanice v Ústí nad Labem Lenka Šimůnková. O dva dny později ulehli do nemocniční postele také partner úřednice a její dcera. Všichni tři měli lehký průběh. „Vyléčili se sami, lék nemáme. Pomůžeme lidem od příznaků, dostanou kyslík nebo ventilátor, když jsou příznaky vážnější. Viru se ale musí zbavit sami,“ doplnil Dlouhý.

Děčínský zastupitel se v Itálii nakazil koronavirem Děčínský zastupitel se v Itálii nakazil koronavirem | Archiv Blesku

První pacient v domácím léčení

První pacient s koronavirem, děčínský zastupitel Petr Toncar, je v domácím léčení. Potvrdil to už minulé pondělí ředitel Nemocnice na Bulovce Jan Kvaček. Toncar byl převezen 1. března z ústecké nemocnice do Prahy poté, co u něj bylo prokázáno onemocnění Covid-19. „Po překonání krizového desátého dne už je lépe,“ sdělil Blesku zastupitel.

Video  Babiš, Hamáček i Prymula nasadili roušky. Češi se dočkali omluvy za jejich nedostatek  - abl
Video se připravuje ...

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Ksel ( 21. října 2020 10:24 )

Méně koronavirové hysterie a více realismu, tedy i optimismu.

frantacizek ( 19. března 2020 09:19 )

http­s://ww­w.you­tube­.com/w­atch?­v=fOR­hiLi­IFIA

frantacizek ( 19. března 2020 09:00 )

tenhle rozumný pán by se měl tesat do kamene. Přidám ještě jeden článek ze sekce sport pro všechny - http­s://is­port­.bles­k.cz­/cla­nek/fot­bal-zahranici-anglie-premier-leagu­e/3771­10/ar­teto­va-manzelka-popsala-nakazu-koronavirem-normalne-by-sel-do-prace.html
A moc Vás prosím, navzdory hysterii, kterou vyvolává vláda této republiky, uklidněte se. Neštovice, chřipku napoprvé jste také zvládli, tohle není nic, co by tohle předčilo, jste-li jinak zdraví a do 60 let. Uklidněte se, udělejte si čas na sebe, své koníčky, přátele, popř. studium a zachovejte zdravý rozum. Nic se neděje, a to ani v případě, že to chytnete. Stanete se naopak už rezistentními vůči tomuto čínskému viru.

vaber ( 18. března 2020 17:12 )

nejnovější zpráva ,Japonci mají lék na koronavirus a Čína dostala povolení na velkovýrobu léku,žádný remdisvir , tak se uvidí

covidius ( 18. března 2020 16:59 )

tak hlavně že jim vysla lyzovačka to že nakazili ostatni to je formalita

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa