Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Koronavirus zlomil vaz první zoo. Ze stovek zvířat jsou ze dne na den „bezdomovci“

Autor: Darina Jíchová - 
17. června 2020
21:28

Jednou z obětí koronaviru se stala i britská zoologická zahrada Living Coasts ve městě Torquay, je vůbec první zoo v zemi, která ohlásila krach. Po vyhlášení karantény zoo zůstala bez přílivu návštěvníků a finančně se ocitla na dně, její vedení se proto rozhodlo po 20 letech fungování park permanentně uzavřít. Stovky zvířat se ocitly bez domova, oznámil deník Metro.

Vedení zoologické nyní hledá domov pro své svěřence, v zoo se nachází na 50 různých živočišných druhů, mnoho z nich vyžaduje speciální zařízení. „S lítostí oznamujeme, že po rozvolnění restrikcí se už naše zoo neotevře, věříme, že se nám pro naše zvířata podaří najít nový a vhodný domov,“ uvedla zoo ve svém prohlášení.

Zvířata bez domova, zaměstnanci bez práce

Zoo spadá pod nadaci Wild Planet Trust, Britská a irská asociace zoologických zahrad a akvárií (BIAZA) se obává, že Living Coasts je teprve jedním z prvních zařízení, které „položil“ koronavirus. Další budou zřejmě následovat. Na 44 zaměstnanců zoo hrozí propuštění, v současné době se chovatelů nemůže ujmout žádná jiná zoo.

Lidé ze širokého okolí truchlí nad uzavřením parku, kam se chodili dívat hlavně na tučňáky, lachtany a vydry. Britské zoo a safari se pro návštěvníky znovu otevřely toto pondělí, lidé ale musí dodržovat řadu bezpečnostních opatření včetně sociálního distancování. Britové vzali parky doslova útokem a všechna velká zoo jsou totálně vyprodaná až do července.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa