Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Novorozeně se nakazilo od mámy. V porodnici mají polovinu rodiček s koronavirem

Autor: sova, ČTK - 
19. května 2020
15:35

V oblasti ruského Kavkazu se narodilo dítě s koronavirem. O nakaženém novorozeněti, které přišlo na svět infikované matce, informovala s odvoláním na tamní lékaře v neděli státní zpravodajská agentura TASS. Zprávu poté ověřila agentura AFP.

Jde již o třetí podobný případ na světě. Naposledy se narodilo dítě s onemocněním covid-19 v polovině dubna v jihoamerickém Peru.

Novorozenec se narodil v Severní Osetii, konkrétně v městě Beslan. Jeho těhotná matka byla na onemocnění koronavirem pozitivní. Nákaza se pak potvrdila i u jejího čerstvého potomka.

Polovina rodiček je nakažena koronavirem

Nyní jsou doma, jejich stav je uspokojivý,“ řekl mluvčí ministerstva zdravotnictví.

Místní média také citovala tamního šéfa gynekologicko-porodního oddělení Hassana Tagieva, který uvedl, že 17 z 35 žen, které mají ve zdejším zařízení rodit, je nakaženo koronavirem.

Boj s koronavirem v ruských nemocnicích Boj s koronavirem v ruských nemocnicích | Reuters

Téměř 300 tisíc infikovaných v Rusku

Denní přírůstek nově nakažených v Rusku se za posledních 24 hodin znatelně snížil ve srovnání s předchozím dnem a v květnu poprvé klesl pod devět tisíc. Nicméně tento ukazatel je relativně dál vysoký.

Ve srovnání s předchozími dny opět mírně klesl počet případů úmrtí nakažených pacientů. Vyplývá to z údajů, které v pondělí oznámil krizový štáb. Premiér Michail Mišustin míní, že se růst onemocnění koronavirem v zemi už podařilo zastavit.

Během neděle testy potvrdily 8926 nových případů infekce, za sobotu jich štáb hlásil 9709. Od začátku epidemie spojené s koronavirem úřady nyní registrují ve všech regionech Ruské federace dohromady 290 678 lidí, kteří se koronavirem SARS-CoV-2 nakazili.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa