Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Záchrana dovolené Čechů u moře? Cestovky zkoušejí vyjednat koridor do Chorvatska

Autor: ula - 
10. dubna 2020
21:00

Pandemie covid-19 se nejvíce podepisuje na cestovním ruchu. Česká vláda už několikrát avizovala, že letos strávíme léto v Česku a na dovolenou za hranicemi můžeme zapomenout. Cestovní kanceláře ale přišly s plánem, jak dovolenou u moře Čechům zachránit. Vládě navrhly, aby se zřídily speciální koridory, kudy budou moci Češi vycestovat do zemí, které jsou méně zasažené koronavirem. Informaci přinesla Česká televize (ČT).

Jak řekla ČT mluvčí cestovní agentury Invia Andrea Řezníčková, Češi stornovali zájezdy za sto milionů korun.

V oblíbené destinaci Čechů v Chorvatsku je momentálně 4x méně nakažených než u nás. Cestovní kanceláře chtějí po vládě, aby se Záhřebem uzavřela smlouvu, která umožní lidem za určitých podmínek vycestovat a vrátit se zpět, aniž by museli do karantény. Hovoří se například také o Slovensku, ale i vzdálenějších zemích, jako je Vietnam, Thajsko, některé části Střední Ameriky nebo část Afriky. Podmínkou by samozřejmě bylo, že se situace v zemích nesmí zhoršit.

Kudy by měly vést koridory do oblíbených dovolenkových destinací? Kudy by měly vést koridory do oblíbených dovolenkových destinací? | Reprofoto ČT

Podle ČT chtějí cestovky zřídit letecký most do Splitu nebo Dubrovníku či speciální silniční koridor na hlavních tazích. Každý by pak musel před cestou absolvovat zdravotní testy.

Podle ministra dopravy Karla Havlíčka (za ANO) záleží, co na to řeknou okolní země. ČT potvrdilo i ministerstvo zahraničí, že na případné debaty je připraveno, protože chápou, že lidé potřebují slyšet dobré zprávy, ale zdraví je stále na prvním místě.

Kudy by měly vést koridory do oblíbených dovolenkových destinací? Kudy by měly vést koridory do oblíbených dovolenkových destinací? | Reprofoto ČT

bjuno ( 11. dubna 2020 22:25 )

A co tak zůstat na dovolenou v ČR a podpořit tím naše místní hoteliéry a cestovní ruch???

bizon_pepa ( 11. dubna 2020 21:57 )

To že mladí nic nevědí je vcelku pochopitelné. Ale proč se své neznalosti přiblble smějí.....

jajas ( 11. dubna 2020 21:52 )

Poznávejme Česko! Je krásné! Ne vždycky u moře je ta nejlepší dovolená. Hoteliéři a restauratéři se budou předhánět v nabídkách na tuzemskou dovču, takže se nic neděje tak strašného, ne?

dietr ( 11. dubna 2020 20:30 )

Spoustu cestovek vlastní cizinci, tak proč je zachraňovat, co je nám do nich?

jajas ( 11. dubna 2020 20:19 )

Tak to tak neprožívej.......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa