Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Stařeček (101) se vylízal z nákazy koronavirem: Rekordman lékaře velmi povzbudil

Autor: jžk - 
11. dubna 2020
05:20

Z Velké Británie přišla velmi dobrá zpráva týkající se koronaviru. Po dvou týdnech boje s nemocí covid-19 byl dědeček v úctyhodném věku 101 let  propuštěn z worcestershirské nemocnice poté, co zákeřného protivníka porazil! Stal se tak nejstarším vyléčeným britským občanem a symbolem naděje pro nemocné i zdravotníky.

Na facebookové stánce Worcestershire Acute Hospitals NHS Trust se objevila fotografie, na které se tým veselých zaměstnanců nemocnice raduje s Keithem Watsonem (101), kterého po boji s koronavirem převezli do domácí péče. Smrtnost ve věkové kategorii nad 80 let je 15 %, Keith tak může mluvit o velkém štěstí, že se z nemoci vylízal.

„Můj úžasný dědeček se ve 101 letech potýkal s koronavirem a porazil ho, jaký to bojovník!“ napsal na své sociální sítě hrdý vnuk Benjamin Watson. „Děkuji všem v NHS. Nemůžu se dočkat, až se s ním zase uvidím, jakmile to všechno skončí,“ dodal.

Luke Serrel, dobrovolný řidič sanitky byl podle svých slov poctěn, že mohl pana Watsona převézt z nemocnice domů. Ve svém voze přepravil už spoustu nakažených jedinců, kteří se uzdravili natolik, aby se mohli vrátit. „Je mi ctí, že můžu pomáhat, protože se toho děje hodně a obzvlášť mě těší vidět ty, kdo covid-19 porazili,“ řekl pro deník The Sun. Vedení nemocnice uvedlo, že propuštění pana Watsona bylo pro všechny obrovskou morální podporou.

Dosud byla nejstarší vyléčenou Britkou 99letá Rita Reynoldsová z ostrova Man, která za druhé světové války sloužila u letectva. Vláda všem britským občanům nařídila zůstat doma a vycházet jen za těch nejnutnějších okolností. Podle čísel k 10. dubnu 2020 je ve Velké Británii 65 077 lidí s potvrzenou nákazou, 7 978 jich na covid-19 zemřelo.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa