Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Čtyři cyklisté vjeli do uzavřené oblasti na Olomoucku: Zatkla je policie!

Autor: rc - 
21. března 2020
20:19

Přesto, že vláda kvůli pandemii koronaviru omezila volný pohyb osob a nárůst nakažených nebezpečným virem Covid-19 v Čechách neustále narůstá, najdou se tací, kteří stále nerespektují bezpečnostní opatření. Strážci zákona na Olomoucku zadrželi čtveřici cyklistů, kteří vjeli do zakázaného pásma, které hygiena v pondělí uzavřela!

Čtveřice cyklistů si vyrazila v sobotu na projížďku do zalesněné oblasti na Olomoucku. Na tom by ani v současné situaci, kdy vláda omezila volný pohyb osob, nebylo nic špatného.

Ovšem čtveřici sportovců zjevně bezpečnostní pravidla nic neříkají. V pondělí hygienici oblast na Litovelsku a Uničovsku uzavřeli kvůli šíření koronaviru a zónu, do níž lidé nesmějí chodit, ohraničili páskou. Cyklisté však pásku s klidem nadzvedli a vjeli do ní.

„Někteří lidé upozornění, zákazy a nařízení nerespektují. V uzavřených lokalitách na Litovelsku a Uničovsku, které jsou nepřetržité monitorovány, jsme zaznamenali skupinku osob, která se pohybovala v zakázané zóně," uvedla pro Novinky.cz mluvčí policie Jitka Dolejšová.

„Policisté zjistili totožnost osob, jejich jednání zadokumentovali a bude postoupeno příslušnému správnímu orgánů k vyřízení,“ dodala mluvčí.

Pohoršení nad konáním cyklistů vyjádřil vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). „To snad není pravda! Ignorovat pásku ohraničující zónu, kde hrozí nákaza koronavirem?! Vládní nařízení nejsou pro legraci, policie jejich dodržování kontroluje a jejich porušení může znamenat pokutu až 3 mil. Kč!“ napsal k případu na twitteru.

amalka5853 ( 21. března 2020 21:24 )

….."PRAŽSKÁ KAVÁRNA"(?) …..ať zůstane tam kde je.....v Praze!

amalka5853 ( 21. března 2020 21:23 )

....opět další z mnoha příkladů toho jak si "ČECHÁČCI" koledují o "úplný zákaz vycházení". Pak budou řvát a stěžovat si! Sami jsou arogantní jak plyne ze závěrů jak se nedodržuje "14ti denní karan­téna"­....sl­avní lyžaři!!!
Těm cyklistům vše spojené s agendou vyřizování "zákazu vjezdu do postižené oblasti" nechat zaplatit a mastnou pokutu k tomu!

zlymikes ( 21. března 2020 21:04 )

Zatkla je policie! A bylo to s použitím zbraně? Nebo to byli hájení Pražáci?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa