Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Bada předal majitel na policii. Už ho nezvládal a na ubytovnu nesměl. Najde domov?

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Bokrová Lang - 
5. prosince 2023
07:08

Bad (7) má za sebou to, co žádný pes nechce zažít. Po letech společného soužití se musel rozloučit se svým pánem. I když jde o křížence bull plemene, je to milý, bezproblémový pes, který by mohl být společníkem i starším lidem.

Bada majitel přivedl na policejní služebnu. „Řekl, že je zdravotně indisponován a nemůže mít pejska na ubytovně,“ řekla Jana Kymrová z útulku Psí domov v Řepnici, kde se teď o Bada starají. Když jej přijali, neznali ani jeho jméno, pojmenovali ho proto Bad. „Jeho původní pán se ale o něj zajímal, když zjistil, že ho na našem webu nabízíme jako Bada, zavolal nám, že se jmenuje Ron,“ dodala. Pes si ale mezitím na nové jméno zvykl, a tak zůstal už Badem.

Bad je milý a přátelský Bad je milý a přátelský | Jana Ulrichová

Klidný, pohodový

Na Badovi je vidět, že se mu jeho původní páníček věnoval, protože je to pohodový, klidný, čistotný pes, který, byť jde o křížence bull plemene, by mohl být společníkem i starším lidem, protože není agresívní. „Je hodný, veselý, k lidem velmi milý,“ řekla Jana s tím, že snáší fenky, na psy sice štěká, ale neútočí. „Není agresívní, nemá nepředvídatelné chování, je vyrovnaný,“ dodala.

Miluje lidi

Bad je pes pro každého, kdo ho bude mít jako společníka, protože miluje přítomnost lidí. Nehodí se ke sportovně aktivním lidem, „Není to už pes na nějaké běhání u kola a podobné aktivity, spíš na pohodové procházky,“ řekla Jana. Jak se Bad chová k dětem, nemají v útulku vyzkoušeno, protože ale obecně miluje lidi, neměl by mít problém ani s dětmi. „Nedoporučovala bych ho pouze k hodně malým dětem do pěti let, spíš k větším, rozumnějším,“ dodala.

Bad je kříženec bull plemene, zřejmě stafordšírského teriéra Bad je kříženec bull plemene, zřejmě stafordšírského teriéra | Jana Ulrichová

Do adopce hned

Do nového domova může Bad odejít okamžitě. Je zdravý, má v pořádku srdce, vyšetření u veterináře neodhalilo žádné problémy. Zájemci, kteří by se ho chtěli ujmout a udělat z něj svého společníka, mohou kontaktovat Psí domov v Řepnici telefonicky na čísle 602 893 442 nebo písemně na e-mail marek.maskulanis@seznam.cz.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi