Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Pinďu (10 měs.) nabízeli na náměstí jako na trhu. Naštval se na svět. Pozná opravdový domov?

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Bokrová Lang - 
4. září 2023
05:00

Pinďa (10 měsíců) se dostal do péče třebíčského spolku Kapka pro tlapky coby sedmitýdenní štěně, které jeho majitelé nabízeli na náměstí kolemjdoucím. Vychovat ho nebylo jednoduché, ve spolku se mu ale věnovali tak, že teď už je připraven odejít do nového domova.

Pinďa je kříženec jezevčíka a ovčáka, po kterých také zdědil vlastnosti. Je tvrdohlavý, zpočátku byl i kousavý. „Bylo to s ním složitější, byl strašně naštvaný na celý svět, Kousal a nemyslel to jen z legrace. S tím jsme si už ale poradili,“ popsala zástupkyně spolku Petra Holzmannová, která má Pinďu u sebe doma ve Výčapech.

Pinďa s Petrou Holzmannovou, která ho má v dočasné péči Pinďa s Petrou Holzmannovou, která ho má v dočasné péči | Jana Ulrichová

Miluje pohyb

Dnes už je z Pindi přátelský pes, který ale potřebuje zkušeného majitele.„Bude potřebovat člověka, který si s touhle povahou poradí, nastaví mu pravidla a dopřeje dostatek pohybu. Ač má krátké nohy, je neskutečně aktivní, zvídavý, miluje veškerý pohyb,“ popsala Petra.

I když má krátké nohy, je Pinďa velmi aktivní, pohyb miluje, baví ho i hračky I když má krátké nohy, je Pinďa velmi aktivní, pohyb miluje, baví ho i hračky | Jana Ulrichová

K aktivním lidem

Pinďa zvládá už i základní povely a je možné ho venčit i bez vodítka, protože nemá tendence utíkat, drží se svého pána. Hodí do každé aktivní rodiny. „Může jít i k větším dětem, které mu už dokážou nastavit pravidla tak, aby nedocházelo k nějakému okusování, což on dělá strašně rád,“ řekla Petra s tím, že si jej nová rodina nesmí nechat přerůst přes hlavu a musí dokázat udržet jeho temperament na uzdě.

Zájemci se nehrnou

Pinďa miluje společnost, a to jak lidí, tak psů a dalších zvířat. S ničím a nikým nemá problém, přesto ho zatím nikdo nechce, zřejmě i kvůli jeho povaze." Bude se chovat jako jezevčík, bude tvrdohlavý. Zájemci musí počítat s tím, že nesmí polevit v jeho výchově, aby se z něj nestal zlý pes, protože z toho jsme ho teď dostali,“ vysvětlila Petra Holzmannová.

Pinďa je kříženec jezevčíka s ovčákem Pinďa je kříženec jezevčíka s ovčákem | Jana Ulrichová

Čeká už dlouho

Protože je Pinďa ještě štěně, nemá žádné zdravotní problémy, je zdravý jako řípa, v dospělosti ho už čeká jen kastrace. Novou rodinu by si zasloužil, protože v útulku už strávil času dost. Zájemci, kteří jsou si jisti, že ho zvládnou a jsou ochotni mu dát nový domov, mohou kontaktovat spolek písemně na e-mail kapkaprotlapky@seznam.cz.

la_ragazza ( 4. září 2023 09:23 )

Hodně štěstí a hodnou rodinu ti přeji, Pinďo

ivana kollerova ( 4. září 2023 09:05 )

krasny pejsek. preju mu, aby nasel brzy novy domov.

ivana kollerova ( 4. září 2023 09:05 )

Zobrazit celou diskusi