Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Marvy byl špinavý, nemocný a páchl. V útulku přesto věří, že ještě najde domov a lásku

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
8. července 2021
05:00

Marvy (asi 12) je kříženec jezevčíka, kterého odchytili strážníci, když se potuloval po Novém Rapotíně. Byl v žalostném stavu, špinavý, zacuchaný a silně zapáchající. Ukázalo se navíc, že je i nemocný. Přesto v tachovském útulku, kde se teď o něj starají, doufají, že najde ještě nový domov.

Když si provozovatelka útulku Gabriela Jägerová Marvyho přebírala od městských policistů, byla zděšená. „Byl v otřesném stavu. Už dlouho jsem takto zanedbaného psa neviděla,“ řekla.

Marvy je už psí senior, na pohyb není náročný, stačí mu krátká procházka Marvy je už psí senior, na pohyb není náročný, stačí mu krátká procházka | Jana Ulrichová

Ve špíně a výkalech

Marvy žil zřejmě někde dlouhodobě zavřený, ve špíně a výkalech. Pracovníci útulku ho nechali hned po přijetí prohlédnout veterinářem.

„Ukázalo se, že má špatné krevní testy, výsledky dokládají, že byl dlouhodobě zanedbáván. Má špatné hodnoty štítné žlázy, takže bere léky. Má i ošklivý zánět v očích, které mu musíme několikrát denně mazat,“ popsala.

Ještě teď je vidět, v jak zanedbaném stavu Marvy byl Ještě teď je vidět, v jak zanedbaném stavu Marvy byl | Jana Ulrichová

Stará zlomenina

Marvy má i starou neléčenou zlomeninu zadní nohy, se kterou se už ale nedá nic dělat, takže kulhá. Po zaléčení se Marvyho ujmou lazebníci, čeká ho důkladné koupání a stříhání, aby se zbavil zplstnatělé zdredovatělé srsti.

„Pokusíme se ho dát co nejdříve do pořádku, protože věříme, že ještě může někoho potěšit a být mu skvělým společníkem,“ řekla vedoucí.

Léky bude brát doživotně

Noví majitelé musí počítat s tím, že jde o psího seniora, který je doživotně odkázán na léky na štítnou žlázu a musí být krmen ledvinovou dietou. Přehnaných výdajů se ale bát nemusí. „Vzhledem k tomu, že jde o malého pejska vážícího jedenáct kilogramů, není finanční náročnost na něj nijak závratná,“ uvedla vedoucí útulku.

Podle vedoucí útulku Gabriely Jägerové může být ještě Marvy společníkem například starších lidí Podle vedoucí útulku Gabriely Jägerové může být ještě Marvy společníkem například starších lidí | Jana Ulrichová

Společník na gauč

Asi nejvíce by se Marvy hodil ke starším lidem. „Je hrozně rád v přítomnosti jiných lidí. Je nenáročný, rád si přisedne a kouká, co se děje. Občas si dojde na procházku, se zlomenou nohou toho ale moc neujde. Myslím, že když mu noví majitelé dají ráno a večer prášek a nasypou mu dobré krmení, budou šťastní oba dva,“ řekla Gabriela Jägerová.

Marvy zřejmě celý život strádal Marvy zřejmě celý život strádal | Jana Ulrichová

Najde domov?

Po vykoupání a ostříhání už nebude žádný důvod dál Marvyho v útulku zdržovat, do adopce může odejít hned. Zájemci, kteří by se ho chtěli ujmout a dát mu nový domov, se mohou hlásit telefonicky na čísle 724 583 768 nebo mohou psát na e-mail Gabrielka333@seznam.cz.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi