Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Střelba na redaktorky Blesk tlapek! Množitelka retrívrů zametá stopy, její partner zaútočil

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
19. července 2021
18:05

Kontrolu veterinárních inspektorů očekává každým dnem množitelka Milena Růžičková, která na dvoře a v přilehlé stodole domu v Odrovicích na Brněnsku drží desítky retrívrů. Podle sousedů jich může být až sto. Reportérky Blesk tlapek, které na otřesný případ upozornily, chtěly s množitelkou mluvit. Její partner ale po nich vystřelil.

Blesk tlapky se do Odrovic vrátily po týdnu. Pozemek, na kterém se minule tísnilo na šedesát odrostlých štěňat, a další psi byli schovaní ve stodole, teď vypadá jinak. Majitelé dvůr obehnali plachtou, aby k nim od sousedů nebylo vidět.

Majitelé psy poschovávali do stodoly a pozemek obehnali plachtou, aby na něj nebylo od sousedů vidět. Majitelé psy poschovávali do stodoly a pozemek obehnali plachtou, aby na něj nebylo od sousedů vidět. | Jana Ulrichová

Schovaní za plachtou

Na první pohled ubylo i psů. „Štěkají míň, zápach je menší,“ řekla sousedka Věra Popeláková. Netajila se obavami, že majitelka psy odvezla a ukryla před kontrolou veterinárních inspektorů. Ukázalo se ale, že jsou zřejmě všichni namačkáni ve stodole a na dvůr je množitelé pouští po částech.

Místo rozhovoru výstřel

Reportérky se opětovně pokoušely také kontaktovat majitelku psů Milenu Růžičkovou, ale marně. Opět nikdo neotvíral, proto na ni volaly přes plot. V tu chvíli vyšel ze stodoly její partner s pistolí a na reportérky vystřelil. „Vy nám trávíte psy,“ obvinil je. „Zmizte,“ křičel a znovu na ně namířil zbraň. Tou mířil do objektivu po celou dobu, co se reportérky domáhaly rozhovoru s majitelkou psů. K chystané kontrole z Krajské veterinární správy se proto zřejmě přidá i policejní vyšetřování jeho střelby.

Partner množitelky po reportérkách Blesk tlapek střílel z pistole. Partner množitelky po reportérkách Blesk tlapek střílel z pistole. | Kateřina Lang

Štěkot, zápach, potkani

Na množírnu v Odrovicích, kterou majitelka Milena Růžičková provozovala původně jako řádně registrovanou chovatelskou stanici, začali poukazovat lidé ze sousedství. Vadil jim neustálý štěkot psů, ale především silný zápach a množící se potkani. Sepsali proto petici a oslovili Blesk tlapky, které podaly podnět Krajské veterinární správě na prošetření.

Reportérky na dvorku napočítaly na šest desítek psů. Reportérky na dvorku napočítaly na šest desítek psů. | Jana Ulrichová

Trestní oznámení

Otřesný případ nenechal chladnými ani zvířecí záchranáře. Unie práv zvířat, jejíž členka Šárka Hnízdilová v obci žije a na množírnu jako první upozornila, podala na majitelku psů trestní oznámení. „Podali jsme trestní oznámení na státní zastupitelství Brno-venkov. Když jsme viděli fotografie a videa z místa, bylo nám jasné, že tohle je špatné, že to musíme řešit,“ řekla předsedkyně Diana Šlechtová.

latecia ( 20. července 2021 12:11 )

Delate si srandu? ozbrojeny, nebezpecny psychopat majici nelegalni mnozirnu na svobode? Byt to v Anglii, uz maji davno psy odebrane, a za byt jen mireni zbrani by byl v klepetech. Tady totiz funguje spolek RSPCA plus dalsi, ktere pri 'udani' jedou na misto cinu a maji pravo okamzite odebrat tyrane zvire/zavrit nelegalni mnozirnu. Tohle uz je saskarna, soudy, policie v Cechach k smichu.

Pendrek ( 20. července 2021 10:58 )

Policie, jestli není úplně tupá, již určitě, narozdíl od zabedněných pracovníků soudů zaregistrovala, že všichni ti, kteří týrají zvířata apod. jsou agresivní i na lidi nejen reportéry. Jsou to totiž psychopaté a podmíněné zastavené "tresty" od soudu s nimi úpřímně nehnou a jsou jim leda pro smích!!!!!!!! Zabednění soudcové dělejte s tím už konečně něco, a vás Státní zástupci PROSÍM odvolávejte se proti podmíněně zastaveným trestům!!!!!!!! Je to JEDINÁ šance!

naidka ( 20. července 2021 07:50 )

Chlap už měl být v klepetech, baba v blázinci a pejsci v útulcích.

nemocna ( 20. července 2021 06:41 )

i kdyby střílel pořádnou zbraní stejně by policie na to kašlala, přijedou až se něco někomu stane

nemocna ( 20. července 2021 06:38 )

nebýt reportérů tak by se o takových zvěrstev nevědělo, ochránci zachrante prosííím pejsky dokud žijí nebo je vzteky postřílí, určitě o ně bude zájem

Zobrazit celou diskusi