Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Dělej, hoď jí vole.“ Mladíci se bavili házením živého koťátka, vše si natáčeli

Autor: Markéta Mikešová - 
13. srpna 2020
05:40

Odpornou zábavu si našla parta mladíků z Pardubického kraje. Rozhodli se uspořádat hod živým, teprve několika měsíčním koťátkem a ještě se u toho natáčet. Video, které se nyní šíří sociálními sítěmi, ukazuje, jak jeden z účastníků napřáhne ruku a za bouřlivého smíchu svých kamarádů bezbranným zvířetem hodí několik metrů. Případ již vyšetřuje policie.

Činu se účastnili nejméně tři osoby ve věku 13, 17 a 18 let. Jeden mladík koťátko hází, další hlas (možná ženský) se tomu hystericky směje a svého kamaráda podporuje nemístnými poznámkami typu „dělej, hoď jí vole“. Třetí člověk celou věc natáčí. Událost se odehrála v Pardubickém kraji.

Mladíci se posléze videem chlubili na sociálních sítích, odkud se rozšířilo do celého českého internetu. Poté, co se na ně vrhla série kritiky, své osobní profily smazali. Jeden z aktérů ještě před tím napsal na instagram pokus o omluvu, ve kterém píše, že ho záležitost mrzí. Koťátko podle něj přežilo, ale tuto informaci nelze ověřit.

„Uznávám, s tou kočkou jsem udělal pí*ovinu a mega mě to mrzí, ale už to nejde vrátit. Chtěl jsem vás jen informovat, že jsem si to uvědomil a kočičku mám doma, nic jí není,“ tvrdí mladík a dodává: „Prostě z chyb se člověk učí a já se poučil fakt hodně a už nikdy takový věci dělat nebudu. Omlouvám se všem a hlavně kočičce.“

Komentující se však přiklánějí spíše k názoru, že zvíře nepřežilo. Bylo velmi malé a letělo několik metrů. Jedna žena v komentářích uvádí, že má smrt koťátka potvrzenou, navíc říká, že to není poprvé, co trojice ubližovala bezbrannému tvorovi. Jednu kočku měli dokonce podpálit, ale toto opět nelze potvrdit.

„Toto je tyran koček“

Diskutující na internetu jsou činem znechuceni. „To je na přelámání rukou,“ vzteká se například uživatelka Petra. „Přeji si, aby mu někdo prošlápl ksicht,“ říká směrem k mladíkovi, který koťátkem hodil, další uživatel Petr. Jeden z potenciálních pachatelů v uniklých úryvcích konverzace potvrzuje, že mu lidé kvůli incidentu vyhrožují, někteří dokonce smrtí.

Po celé obci Pastviny, kde minimálně jeden z účastníků bydlí, jsou nyní vylepeny plakáty, které mladíka z videa kritizují. „Mistrovství světa hodu kočkou. Toto je tyran koček. Prosím všechny, aby hlídali své domácí mazlíčky,“ stojí na oznámení. Podle Matthewa B., který na případ upozornil, tím celá mladíkova rodina „trpí“, i ona si musela smazat své facebookové profily a čelí silné kritice.

Policie již celou věc vyšetřuje. Na trojici bylo podáno několik trestních oznámení. „Případu se skutečně intenzivně věnujeme společně se Státní veterinární správou. Totožnost všech účastníků známe, jednání a míru jejich zavinění prověřujeme,“ potvrdila pardubická policie.

intruder1 ( 15. srpna 2020 12:12 )

Kde to hovado bydlí?

iFender ( 14. srpna 2020 16:16 )

Omluva? To se neda omluvit na to musis mit jednoduse charkter.Kdyz to dela dotycnemu poteseni a pri nateceni se nekdo bezcitne smeje tak to se neda omluvit .Je to zkratka ve vychove a charakteru cloveka.Nevim my jsme za mlada delali take blbosti ale mucit zvirata takovi "borci" jsme nebyli.Dnes to cast mladeze dela bez mrknuti oka a jeste maji o zabavu postarano.My jsme jako rodina milovnici zvirat a na to se neda koukat jak se ten hajzl smeje.

Marcela Sliacká ( 13. srpna 2020 23:53 )

To jsou ha.zlové.Si ty bestie všechno kompenzují na nevinných zvířatech. 😤😡😠 Si tím asi dokazují nadvládu světu. Však ono se jim to těm šmejdům vrátí. 👊💪

hafblaf ( 13. srpna 2020 20:15 )

Utratit, jinak z nich vyrostou bezcitné zrůdy.

defakto ( 13. srpna 2020 15:18 )

...stejní k.r.e.t.é.n.i.

Zobrazit celou diskusi