Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Surovec jí rozdrtil obratle. Ochrnutá fenka Sookie našla lásku i domov

Autor: A. Vetkovská - 
24. října 2019
05:20

Už lítá jako ďas! Štěně Sookie už našlo svoje štěstí! Fenka, které surovec rozdrtil dva obratle a jehož osud Blesk tlapky sledují, už má milující páníčky. Špatná zpráva ale je, že muž, který fenečce utrpení způsobil, zřejmě unikne trestu. Co se stalo?

Sookie v osmi týdnech života zažila bolest a trápení.
Tehdy jí surovec podle podezření policie způsobil trvalé ochrnutí zadních nohou. Sookie je ale bojovnice a nyní už se radostně honí se psími kamarády. Je divoška, a tak jim stačí i do zatáček, přestože jí zadní nožičky nahrazují kolečka. 

Už si ji nechají

Fenka teď získala trvalý domov. Její dočasní pečovatelé Kristina Černická (27) s manželem Filipem (28) z Prahy už ji nikomu nedají. „Adoptovali jsme ji. Strávili jsme spolu spoustu času, péče o ni nás stála hodně námahy a přirostla nám k srdci. Ona nás má také ráda a zvykla si i na prostředí, ve kterém žijeme,“ vysvětluje Kristina.

Útok popřel

Muže podezřelého ze surového útoku na Sookie policie vypátrala a kontaktovala ve Velké Británii. Popřel ale, že by fenku těžce zranil.
„Provedeným šetřením se nepodařilo zjistit skutečnosti, které by nasvědčovaly tomu, že uvedeného trestného činu se dopustila určitá osoba. Nebylo tedy možné ve věci zahájit trestní stíhání,“ informoval komisař Josef Červinka z teplické policie Blesk tlapky, které na neznámého pachatele podaly trestní oznámení. Případ by bylo možné znovu otevřít jen díky novým svědkům.

Co se stalo 

Sookie nakopl nebo udeřil surovec v Krupce na Teplicku letos 12. července. Tehdejší majitel ji nechal několik hodin trpět. K těžce zraněnému štěněti, které vylo bolestí, přivolali sousedé strážníky.

Těžce zraněné fenky se na začátku ujal a život jí zachránil útulek v Žimi
na Teplicku. S pomocí veřejnosti financoval operaci i nákladnou péči o ni.

Můžete jí pomoci

Domov už Sookie má. Přesto jí můžete nadále pomáhat. Stále potřebuje jednorázové plenky, nyní už velikosti 5, a inkontinenční vložky. Vhod přijdou i finanční příspěvky. Protože rychle roste, bude brzy potřebovat minimálně ještě jeden vozíček.

Pravidelné aktuality ze života Sookie i to, jak můžete přispět na náročnou péči o ni, najdete na www.facebook.com/pribehsookie.

Video  Takhle Sookie dovádí!  - Kristina Černická
Video se připravuje ...

Ten_co_ma_pravdu ( 25. října 2019 11:11 )

Tak_i-tak ( 24. října 2019 11:36 )

U mě je jista jedna vec.Videt tohle na vlastní oči anebo se k tomu nahodou přichomejtnout tak z.mrd se válí v krvi a mozna uz nevstane a ja jsem před soudem....

PPP150W ( 24. října 2019 07:20 )

Krupka Teplicko? Velká Británie? Popřel to? Kdo to byl? Cikán černý cikán. Doufám, že mu brexit zatopí šmejdovi. Chudák pes.

Zobrazit celou diskusi