Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Štěněti přerazil páteř! Ochrnutá fenka bojuje o život, týrání šetří policie

Autor: Alexandra Vetkovská - 
11. července 2019
09:35

Bezbranné psí miminko skákalo, ňafalo, kousalo. Možná si chtělo hrát, možná mělo hlad. Místo pohlazení ale přišla rána. Surovec několikaměsíční fence Sookie přerazil páteř. Štěně bojuje o život a Blesk tlapky sledují, zda tyrana stihne trest.

»Člověk« malou psí holčičku nakopl, nebo udeřil tak silně, že jí rozdrtil obratle a pak ji nechal ležet v bolestech v Krupce na Teplicku skoro celý den. Sookie hodiny naříkala tak vytrvale, až lidé ze sousedství zavolali městskou policii a ta ji částečně ochrnutou předala do péče útulku AniDef v Žimi. Jak Blesk tlapky zjistily, s těžce zraněným štěnětem byl doma jeho majitel. Strážníkům tvrdil, že pejska napadl jeho známý, který poté odjel... Co se doopravdy stalo, prozatím vyšetřuje Městská policie v Krupce.

Bojuje o život

Sookie ale nyní trápí docela jiné starosti. „Má rozdrcený druhý a třetí obratel. Veterináři jí páteř mezi prvním a čtvrtým obratlem zafixovali,“ popsala těžké zranění štěněte vedoucí útulku Barbora Benešová. Dobrou zprávou je, že míchu nemá Sookie přerušenou, a tak, i když dosud celou zadní část těla necítí a neovládá, je šance na to, že bude ještě někdy běhat. Nezbývá než čekat, zda se jí citlivost po opadnutí otoku míchy vrátí. „Pokud ne, byla nám doporučena eutanazie. To je ale pro nás až ta nejposlednější možnost. Sookie dáme maximální šanci na život,“ dodává Benešová. Nevylučuje ani to, že by se fenka mohla dočasně, nebo trvale pohybovat s pomocí vozíčku.

Viník neunikne?

Všichni věří, že psí holčička, která má velkou vůli k životu, bude zase běhat. Stejně tak ale doufají, že toho, kdo jí utrpení způsobil, nemine trest. „Případem se intenzivně zabýváme. Zjišťujeme, jak ke zranění pejska došlo. Podle toho pak budeme postupovat dál. V případě podezření na spáchání trestného činu týrání zvířat předáme případ Policii ČR,“ řekl včera Blesk tlapkám Karel Kohlert, velitel směny Městské policie v Krupce.

Může dostat až tři roky

Pokud by fence zůstaly trvalé následky na zdraví, hrozí pachateli podle advokátky Zuzany Rennerové až tři roky vězení. Bez následků o rok méně. Vyloučeno není ani trestní stíhání majitele Sookie. „Pochybil tím, že jí neposkytl pomoc. I podle správních zákonů má majitel povinnost se o zvíře postarat,“ dodala. Bude-li pachatel odsouzen, může útulek, který operaci fenky a péči o ni hradí, po něm částku vymáhat.

Klece naskládané na sobě, žádná podestýlka, jen mříže. Tak chovala psy množitelka z Dražkova

AllieReyna ( 16. července 2019 11:17 )

Ahoj, jmenuji se "ALLIE REYNA" Jsem z USA. Byl jsem ženatý 7 let s Rubenem. Věci začaly být ošklivé a téměř vždy jsme měli boje a argumenty. Bylo to horší v okamžiku, kdy podal žádost o rozvod ... Snažil jsem se, abych změnil názor a zůstal se mnou, ale veškeré úsilí bylo marné. Prosil jsem a vyzkoušel všechno, ale pořád, nic nefungovalo.

Průlom přišel, když mě někdo představil tomuto úžasnému, velkému kouzelníkovi, který mi nakonec pomohl ... Nikdy jsem nebyl fanouškem takových věcí, ale rozhodl jsem se neochotně zkusit, že jsem byl zoufalý a odešel bez možnosti volby ... On dělal zvláštní modlitby a používal kořeny a byliny ... Do 2 dnů on volal mě a byl omlouván za všechny emocionální trauma, které on mě způsobil, on se vrátil do domu a my nadále žít šťastně. co úžasný zázrak Baba Egbe udělal pro mě a mou rodinu. Pomohl mi také vyřešit můj problém s artritidou, se kterým jsem se již léta zabýval

Zavedl jsem ho do mnoha párů s problémy po celém světě a mají dobré zprávy ... Pevně ​​věřím, že někdo tam venku potřebuje jeho pomoc. Pro naléhavou pomoc jakéhokoliv typu kontaktujte nyní Baba Egbe prostřednictvím svého emailu: baba­egbe­temple­@gma­il.com nebo WhatsApp na +2347013499818

vasek711 ( 13. července 2019 12:49 )

mu preji aby se ta jeho pater tez zlomila, a k tomu nohy....jako bonus.

naidka ( 13. července 2019 09:54 )

Tuto rubriku už raději nečtu...Máme taky malé štěně, řádí, kouše, to snad všechna štěňata dělají! Hajzl jeden, co jí to udělal, že ji až sousedi slyšeli naříkat, strašné, teď se vymlouvá na známého, sviňák prolhanej.

majojo ( 12. července 2019 19:02 )

To nebyla tahle ráce, u toho by nebyla diskuse.
No přímně, mně by v rodiném domku taky vadilo čtyřicetihlavé stádo koz.

majojo ( 12. července 2019 18:58 )

Jakýpak asi dostane trest, když ženskou, co praštila s novorzencem o podlahu v koupelně, pustili na svobodu?

Zobrazit celou diskusi