Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Blesk Ordinace se rozloučí v Praze: Pozor, už v úterý na vás čeká špičková prevence!

Autor: Iva Dvořáková - 
9. října 2023
05:00

Blesk Ordinace se na Karlovo náměstí vrací už počtvrté a letošní ročník zde také ukončí! Ve spolupráci s lékaři z Všeobecné fakultní nemocnice můžete podstoupit sérii preventivních i odborných vyšetření!

Zdravotníci si pro vás připravili celkem 13 stánků, kde si můžete nechat změřit tlak, cukr v krvi, vyšetřit oči, plíce a samozřejmě i znaménka. Novinkou je poradna ohledně obezity dětí a poruchy řeči. Loni se osvědčila i poradna psychologa a odvykání kouření.

Že to má smysl, dokazují i čísla předchozích tří ročníků. Jen v Praze za 3 roky odhalili lékaři 65 zhoubných kožních nádorů! Co přinese letošní ročník, se teprve uvidí. Tak neváhejte a přijďte! Třeba i vám zachráníme nebo zlepšíme život.

Odměnou za starost o vaše zdraví bude bohatá tombola a možnost poznat a vyfotit se s hvězdami Ordinace v růžové zahradě 2. Moderovat celé odpoledne bude sympatická Eva Decastelo (45), zazpívá charismatický Bořek Slezáček(56).

O vaši zábavu se postará moderátor Bořek Slezáček.

Co je Blesk Ordinace?

Projekt deníku Blesk zaměřený na prevenci zdraví. S pomocí generálního partnera projektu Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR a spřátelených nemocnic mohou zájemci absolvovat sérii vyšetření zdarma, bez doporučení obvodních lékařů. Součástí akce jsou pestrý doprovodný program, zábava pro děti i dospělé a tombola o skvělé ceny. Projekt má dlouhodobou záštitu ministra zdravotnictví.

Umíte správně zasáhnout při autonehodě, tonutí a dalších úrazech?

Už DNES v příručce První pomoc

Víte, co dělat, ocitnete-li se jako první u dopravní nehody? Že při záchraně tonoucího musíte především myslet na svou bezpečnost? A jak postupovat s chladnou hlavu i při tak těžkém úrazu, jakou je amputace? Vše a mnoho dalšího se dočtete v příručce První pomoc, která je součástí pondělního Blesku. A navíc, jako bonus, v ní najdete i testy, které prověří vaše znalosti o lidském těle a hlavně, zda umíte účinně pomoci v různých krizových situacích.

Příručka o první pomoci už v pondělí zdarma v deníku Blesk

Video  Podívejte se, jaká byla Blesk Ordinace v Mostě.  - Kateřina Baranová
Video se připravuje ...

Anifa ( 9. října 2023 16:40 )

Hvězdy tam určitě nepřijdou zadarmo. A prevence by měla být běžně dostupná pro každého pacienta u obvodního lékaře. Pojišťovna místo sponzoringu takových akcí by se měla postarat, aby lidé, kteří platí celý život zdravotní pojištění měli dostupného praktika, zubaře a odborného lékaře. Místo takového cirkusu pořádaného Bleskem

Zobrazit celou diskusi