Jen den poté, co odehrála velkolepý koncert v pražské Lucerně, kde pokřtila novou desku Osudová, prozradila Anička svým fanoušků velmi nepříjemnou zprávu, rakovina je zpět. „V květnu se mi zdál hodně živý sen, že má táta něco s plícemi. Hned druhý den jsem mu volala, aby si co nejdřív došel na vyšetření. Díky tomu vlastně našel jednu skvělou paní doktorku, ke které jsem pak šla i já, protože už mě nějakou dobu trápil kašel,“ svěřila Anička magazínu Téma.

Kašel totiž dceru Dády Patrasové a Felixe Slováčka trápil už delší čas. „Byla jsem na všech možných prohlídkách a vždycky mi řekli, že jde o reflux (porucha trávení, pozn. red.). Až tahle paní doktorka přišla na to, že mám na plicích nález,“ prozradila Slováčková, že ke správnému zjištění vlastní diagnózy jí pomohl strach o tátu.

Kdyby se jí takový sen zdál o ní samotné, zřejmě by ho pustila rovnou z hlavy. „Protože bych si řekla, že se mi do snu jen promítl ten kašel, co mě dlouho trápil, a strach z toho, že se mi rakovina vrátí. A protože šlo o tátu, o kterého já se bojím nejvíc i proto, že už je mu prostě osmdesát, vyděsilo mě to tak, že jsem to musela řešit okamžitě,“ vysvětlila.

Po prvním vyšetření následovala řada dalších. „V červenci jsem byla na CT, na konci srpna jsem byla na bronchoskopii, která ty nálezy potvrdila,“ prozradila s tím, že své onemocnění nese těžce i kvůli svým sledujícím a fanouškům, kterým dala po první úspěšné léčbě naději, má totiž strach, že jim přinese zklamání.

S kašlem se Anička potýkala dva roky. „Lékaři mi řekli, že typ rakoviny se kterou jsem se léčila, se bohužel vrací často. Těžko říct, proč přesně je to zpátky,“ svěřila s tím, že loni na podzim prodělala těžkou chřipku, která mohla být spouštěčem.

Anička ale neztrácí naději a věří, že léčbu zvládne i tentokrát. „Zase mám chodit na chemoterapie. Nevím, co přesně to tentokrát bude obnášet, jsem na začátku,“ dodala s tím, že si naplánovala hodně volna, aby se mohla na léčbu soustředit.

Video
Video se připravuje ...

Anna Slováčková koncert v Lucerně Matyáš Janíček

Fotogalerie
58 fotografií