Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Špičkoví specialisté z Všeobecné fakultní nemocnice na Blesk Ordinaci v Praze už v úterý: Na prevenci dohlédnou i hvězdy Novy

Autor: Iva Dvořáková, BLK - 
6. října 2023
05:00

Jedinečná šance pro Pražany a Středočechy se naskytne už v úterý na Karlově náměstí v Praze. Pokud chcete účinně předcházet závažným chorobám svým i svých blízkých, přijďte na Blesk Ordinaci sami, s partnerem, rodiči i dětmi. Ve stánku Voyo i na podiu se navíc setkáte s Patricií Pagáčovou, Veronikou Lapkovou, Kateřinou Brožovou a Danou Morávkovou.

Park na Karlově náměstí opět zaplní stany, kde budou zdravotníci celé odpoledne vyšetřovat znaménka, plíce, oči, tlak, cukr v krvi. V poradnách se zase dozvíte užitečné informace o lécích, problémech s řečí, duševním zdraví, obezitě, jak přestat kouřit a o mnoha dalších zdravotních tématech.

Vezměte děti, nebudete litovat

Letos přišla VFN i s parádní novinkou, která zaujme především rodiče. Na Karlově náměstí totiž budou moci prodiskutovat s odborníky nejčastější potíže svých potomků, kterými jsou problémy s řečí a nadváha či obezita v dětském a teenagerském věku.

Specialista na zdravý životní styl poradí, jak upravit jídelníček dítěte, jak ho přivést k pohybu, případně doporučí specialistu, který by provedl potřebná endokrinologická vyšetření, aby se vyloučily zdravotní příčiny nadváhy či obezity u dítěte. Další velké lákadlo je přítomnost logopeda a přednosty Foniatrické kliniky v jednom. Přijďte si s ním popovídat! Ať už má problémy s řečí vaše ratolest nebo příbuzný po mrtvici.

Čtyřlístek pro štěstí

Televize Nova vysílá do pražské Blesk Ordinace hned čtyři skvělé herečky seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 a vy se s nimi můžete vyfotit a získat jejich autogram. Nepropásněte šanci být svým hvězdám blíž. Potkat se můžete s Patricií Pagáčovou, Veronikou Lapkovou, Kateřinou Brožovou a Danou Morávkovou.

Banner zivotni pojisteni kalkulacka blesk

Co je Blesk Ordinace?

Projekt deníku Blesk, zaměřený na prevenci zdraví. S pomocí generálního partnera projektu Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR a spřátelených nemocnic mohou zájemci absolvovat sérii vyšetření zdarma, bez doporučení obvodních lékařů. Součástí akce jsou pestrý doprovodný program, zábava pro děti i dospělé a tombola o skvělé ceny. Projekt má dlouhodobou záštitu ministra zdravotnictví.

Kupte si pondělní Blesk

S praktickou a srozumitelnou příručkou První pomoc

Poskytnout první pomoc je naše povinnost. Morální i zákonná. Jenže když dojde na věc a je třeba zasáhnout, mnoho lidí zpanikaří. Právě proto Blesk přináší příručku, která poradí, jak v nejrůznějších situacích efektivně a správně první pomoc poskytnout. Poděkování patří Českému červenému kříži, který s Bleskem na příručce spolupracoval.

Příručka o první pomoci už v pondělí zdarma v deníku Blesk.

Video  Podívejte se, jak se povedla Blesk Ordinace v Mostě.  - Kateřina Baranová
Video se připravuje ...

padrino ( 6. října 2023 14:19 )

Hvězda Novy Pagáčová?Ale no tak.

Zobrazit celou diskusi