Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Babiš úspěch ANO zapil panákem: Fantastický výsledek i „spiknutí nenávisti“

Aktualizováno -
3. října 2020
19:10
Autor: vei, kal - 
3. října 2020
16:55

Premiér Andrej Babiš (ANO) označil výsledek ANO u krajských voleb jako fantastický, jeho hnutí zvítězilo v 10 krajích. Babiš si přitom pochvaloval i volby ve Středočeském kraji, kde hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO) skončila až třetí. Premiér připustil, že další strany se budou snažit jeho hnutí ve vedení krajů obejít, podle něj by byl lepší výsledek za situace, kdyby by se Česko nepotýkalo s covidem. Volby Babiš zapil panákem, telefonicky mu blahopřál i prezident Miloš Zeman.

„Chtěl bych poděkovat všem spoluobčanům, kteří přišli k volbám,“ uvedl premiér Andrej Babiš (ANO). „Je to skvělý výsledek, měl jsem z toho obavy,“ prohlásil a dodal: „Dostali jsme téměř 600 tisíc hlasů, je to fantastické.“

„Myslím si, že kdybychom neměli covid-19, byl by výsledek výrazně lepší,“ dodal Babiš. „Moje hlavní přání bylo, abychom ty volby vyhráli. Budeme mít větší procento než v roce 2016. To je fakt úžasné,“ prohlásil premiér Andrej Babiš (ANO). Zmínil „spiknutí nenávisti“ a to, že pro opozici „jediný program je porazit Babiše“.

Premiér uvedl také, že jeho soupeři jsou „všichni proti ANO“. „O to cennější je, že jsme dostali tolik hlasů,“ řekl a zmínil: „Nečekal jsem to, měl jsem z toho obavy... Přijímám to s pokorou.“

Video  Babiš: Vyjádření po volbách  - Blesk TV - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Jermanová dělala chyby, Piráty jsem bral za spojence

„Piráty jsem bral jako hlavního spojence,“ řekl Babiš na adresu druhé nejúspěšnější strany. Zavzpomínal na to, jak chodil s předsedou Pirátů Ivanem Bartošem na pivo, nicméně teď mají Piráti podle něj také program antiBabiš. „Vůbec nemají šajn... Vůbec netuší, co je to řídit stát,“ rýpl si.

„Je velká škoda, že si to paní hejtmanka pokazila různými aférkami,“ okomentoval premiér Babiš výsledek ANO ve Středočeském kraji.

„Ano, paní Jermanová dělala chyby,“ uvedl šéf ANO a zmínil, že jeho hnutí bude spolupracovat s novým hejtmanem. Ve Středočeském kraji zvítězil STAN a jeho lídryně Petra Pecková, druhá je ODS vedená Martinem Kupkou, ANO skončilo třetí. Babiš uvedl, že ho výsledek „příjemně překvapil“, a dodal, že podle prognóz mohlo ANO dostat 13 procent.

„Všichni udělají všechno pro to, aby nás obešli. Zažili jsme to už v Hradci Králové. Nezbývá nám, než to akceptovat, i když tomu nerozumím,“ řekl Babiš a podtrhl, že podle něj je menšinová vláda s ČSSD úspěšná. Vyhnul se odpovědi na to, kolik by ANO mělo získat hejtmanských křesel.

Array

Prezident Miloš Zeman telefonicky blahopřál premiérovi Andreji Babišovi (ANO) k vítězství jeho hnutí v krajských volbách. Na twitteru to uvedl mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. ANO vyhrálo v deseti ze 13 krajů, není ale jasné, zda získá nejvíc hejtmanů. V několika krajích, kde ANO vyhrálo, se už ostatní strany dohadují na koalici bez něj.

kristinn ( 4. října 2020 11:47 )

kapso:

Maximilian ( 4. října 2020 10:22 )

To zas vymyslel ten jeho psychomuz

Maximilian ( 4. října 2020 10:20 )

ingmarie ( 4. října 2020 09:11 )

Bartoš by se mu teď hodil . Řídil by ho jako Vojtěcha

ingmarie ( 4. října 2020 09:08 )

Pochybuji. Podle voleb se ho skoro 80 procent voličů štítí a kdo s ním půjde do koalice toho příště nezvolí! Vzbudit v lidech takovou averzi , to je výkon a Babiš na tom fakt “makal” roky s celým týmem ANO koblih

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa