Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kuriozity na kandidátkách: Poslanci chtějí být alchymistka, provazochodkyně i puškař

  • Autor: amik - 
    29. 8. 2021
    05:00

    Za Piráty v minulosti kandidovala coby kněžka chaosu i současná manželka jejich šéfa Ivana Bartoše Lydie Franka. I letos mají Piráti na svých kandidátkách několik kuriozit. Kandiduje za ně třeba alchymistka nebo puškař. SPOLU mají na kandidátce manažera sportovního vzpírání a ANO zas skokana na lyžích, krasobruslaře a žokeje. KSČM mimo jiné nominovala pivovarského dělníka. Hnutí Otevřeme Česko – Chcípl PES dosadilo na kandidátky akrobatku, žongléra, provazochodce nebo profesionálního lovce šmejdů.

  • 1.PirStan: Písničkář, alchymistka nebo puškař

    Za Piráty v minulosti kandidovala coby kněžka chaosu i současná manželka Ivana Bartoše Lydie Franka. Letos se na kandidátkách sešli písničkář, jogínka nebo alchymistka.

    Ve Zlínském kraji kandiduje písničkář Zbyněk Ziggy Horváth (STAN) s číslem 6. Svoje politické názory sděluje i prostřednictvím umění - postoj k premiérovi Andreji Babišovi (ANO) vyjádřil pomocí písně:

    Alchymistka Daniela Bílá (Piráti) kandiduje z 11. místa v Karlovarském kraji. Máte dojem, že už jste někde toto jméno slyšeli? Pojí se s ním kauza, kdy se tato vyznavačka alternativní medicíny proslavila svými úvahami  nad léčbou dvanácti měsíčního dítěte po mrtvici pomocí žíravin ne nepodobných těm, které se používají na chemické čištění bazénů. 

    Foto: 

    S číslem 3 kandiduje i puškař Tomáš Unger (Piráti). Má licenci na opravy, nákup a prodej zbraní. „V roce 2017 jsem si zřídil koncesi a získal zbrojní licenci pro opravy či úpravy zbraní a také na jejich nákup a prodej,“ prozrazuje na svém profilu Tomáš Unger a dodává „Dále se, cca od roku 2008, intenzivně zabývám vývojem a výrobou slavnostních a výstrojních součástí uniforem navazujících na tradice naší země. Od roku 2003 restauruji díla z kamene, z obecných kovů a zbraně. Výčet prací na prestižních zakázkách nebo místech čítá desítky položek (mj. Strakova akademie, Kramářova vila),“ pokračuje kandidát.

    Martin Kákona, kandidát za Piráty, který chce dostat lidi na Mars. Na svém volebním profilu osvětluje, kde vzal zájem o astronomii: „Astronomie se pro mne stala poloprofesionálním koníčkem, protože kromě toho, že je to má záliba, se starám i o organizaci pozorování na jihu Čech v rámci České astronomické společnosti jako předseda její jihočeské pobočky.“

    „V současné době pracuji jako výzkumník a vývojář elektroniky v Ústavu jaderné fyziky Akademie věd ČR, kde pomáhám s vývojem detektorů ionizujícího záření a výzkumem detekčních metod na palubách dopravních letadel a kosmických lodí. Kromě toho pracuji na problému, jak dostat bezpečně člověka na Mars.“

    Martin Kánona, kandidát za Piráty, který chce dostat lidi na Mars Martin Kánona, kandidát za Piráty, který chce dostat lidi na Mars | Zastupitelský profil Martina Kákony

    Martin Kákona byl šest roků zastupitelem ve městě Soběslav. V roce 2020 byl zvolen do zastupitelstva Jihočeského kraje a vzdal se funkce městského zastupitele, aby nedošlo k souběhu funkcí.

  • 2.Chcípl Pes: Lovec šmejdů i rodina akrobatů

    V tiskové zprávě ke zveřejnění kandidátek hnutí Chcípl PES stálo: „Během posledních 14 dní jsme doplnili plné kandidátky ve všech krajích a jdeme tak do voleb v celé naší zemi. Místa našich lídrů zastoupili lidé, kteří stejně jako my bojují za osobní svobody a právní řád v naší zemi. Můžete se těšit na manažery, právníky, živnostníky. Jsou to lidé, kterým není lhostejná  budoucnost našich dětí a nikdy se nesmíří s jakýmkoliv kompromisem ubírající naše základní práva a svobody.“

    Mimo manažerů, právníků a živnostníků najdete na kandidátkách i celou rodinu akrobatů nebo profesionálního lovce šmejdů.

    Zbyněk Prousek je profesionální lovec šmejdů. Celým profesním popisem soukromý detektiv aktivně podporující lidská práva a všestranně potírající podvodný „šmejdí byznys“, kandiduje v Ústeckém kraji s číslem sedm. Mimo lovení šmejdů se věnuje publicistice a je aktivní na sociálních sítích.

    Lovec šmejdů Zbyněk Prousek Lovec šmejdů Zbyněk Prousek | Facebookový profil Zbyňka Prouzka

    Číslo 19 v Olomouckém kraji má Veronika Šulcová, akrobatka z Milovic. Číslo 19 v Moravskoslezském kraji má František Šulc a číslo 3 též v Moravskoslezském kraji potom žonglér Alan Šulc původem z Prahy. K artistické sestavě se připojila i provazochodkyně Stanislava Trantinová, která v Moravskoslezském kraji kandiduje z  21. místa.

  • 3.ANO: Žokej, krasobruslař a skokan na lyžích

    Známý český žokej a trenér Josef Váňa kandiduje s číslem pět v Karlovarském kraji. Váňa je dlouholetým sympatizantem Andreje Babiše. V roce 2013 ho po Velké pardubické veřejně podpořil, a podporuje ho dodnes.

    Dvojnásobný mistr světa v krasobruslení (1995, 1997) René Novotný kandiduje z dvacátého místa v Jihomoravském kraji. 

    Jan Mazoch, frenštátský rodák, bývalý reprezentant České republiky ve skocích na lyžích a vnuk olympijského vítěze Jiřího Rašky, kandiduje za Hnutí ANO v Moravskoslezském kraji s číslem 35.

    Mazoch se dnes stará o zabezpečení handicapovaných i vrcholových sportovců Mazoch se dnes stará o zabezpečení handicapovaných i vrcholových sportovců | Jaroslav Legner (Sport)

  • 4.SPOLU má manažera sportovního vzpírání

    Sportovní manažer vzpírání Dalibor Klimša (ODS) kandiduje v Moravskoslezském kraji s číslem 9. Dalibor Klimša je předsedou Sportovního klubu vzpírání Baník Havířov z.s., manažer Českého svazu vzpírání, místopředseda oblastního sdružení ODS Karviná.

    Dále je místopředsedou oblastního sdružení Občanské demokratické strany v Karviné, člen komise prevence kriminality a protidrogové činnosti, člen sportovního výboru MSK, člen finančního výboru města Havířov, ředitel a profesionální trenér ve fitness centru Fit Gym Havířov, s. r. o. Stal se 12násobným mistrem Československé a České republiky ve vzpírání.

    Video Trojice lídrů SPOLU představuje volební program koalice - abl
    Video se připravuje ...

  • 5.KSČM: Kandiduje pivovarník na rodičovské

    V Praze za KSČM s číslem 3. kandiduje diplomovaný specialista Luboš Petříček, který se živí jako pivovarský dělník. Lukáše Petříčka představuje KSČM na Praze 10  jako „jednoho z nejpracovitějších a nejzodpovědnějších mladých soudruhů, které v Praze máme.“

    Od roku 2013 je zaměstnán v pivovaru na pozici operátora stáčecí linky, v současné době je na rodičovské dovolené. Do KSČM vstoupil Luboš v listopadu 2013. O rok později byl za KSČM zvolen zastupitelem městské části Praha 13. V listopadu 2018 byl zvolen předsedou ZO KSČM na Praze 13. V současné době je také předsedou Komise mládeže KV KSČM Praha, členem VV KV KSČM Praha a místopředsedou KV KSČM Praha.

    Luboš Petříček, kandidát KSČM za Prahu, povoláním pivovarník Luboš Petříček, kandidát KSČM za Prahu, povoláním pivovarník | Stranický medailonek Luboše Petříčka

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa