Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Volební stánky ANO a Svobodných zažily útok, Mach se dokonce porval

Autor: bud, ČTK - 
15. října 2017
15:49

Volby vzbuzují emoce mezi politiky i voliči. A jak předvolební kampaň graduje, mají někteří potřebu projevovat větší agresivitu. Svou zkušenost s tím v posledních dnech udělalo například hnutí ANO nebo Strana svobodných občanů, na jejich stánky totiž někdo zaútočil. V letošní kampani jde ale o výjimečné případy.

Už potřetí neznámý vandal poškodil volební stánek hnutí ANO. Poprvé v polovině září někdo prorazil panely a vloupal se dovnitř, vyházel reklamní letáky a informační materiály a odcizil reklamní trička. Podruhé pak vandal minulý týden pokreslil stěny.

Třetí případ je ze sobotní noci, odkdy je stánek posprejovaný. „Případem se zabýváme, tři osoby jsou podezřelé z poškození cizí věci,“ řekla jihomoravská policejní mluvčí Štěpánka Komárová. Dva mladé muže a jednu ženu vypátrala v noci městská policie.

Naštvaný muž rozkopnul stánek

Komplikace v kampani zažili také Svobodní. Neznámý muž začal v sobotu u jednoho stánku v Praze prý verbálně útočit na příznivce strany, kteří rozdávali letáky. U stánku byl v té době i předseda strany Petr Mach, který se do konfliktu zapojil. Slyšel jsem nějaký křik a potom jsem uviděl, jak ten muž rozkopnul náš stánek. Tak jsem šel k němu, aby se uklidnil. A on mi začal nadávat a bouchl mě do ruky. Na videu to vypadá, že jsem mu dal pěstí, ale já jsem ho spíš odstrčil. Potom ten muž odešel,“ popsal incident Mach.

Podle něj šlo ale spíše o výjimku, strana se v kampani s takto vyhrocenými reakcemi běžně nesetkává. „Všechno z našeho pohledu probíhá velmi dobře a mám zkušenosti, že lidé jsou spíše milí a vstřícní,“ říká Mach. Trestní oznámení strana podávat nehodlá. „Nikdo nebyl zraněn a nevznikla prakticky žádná škoda,“ dodal.

Video  Trump hrozba není a Česko by mělo vystoupit z EU, míní europoslanec Mach  - Tomáš Polák
Video se připravuje ...

VŠE O PARLAMENTNÍCH VOLBÁCH 2017 ČTĚTE ZDE

KOMPLETNÍ KANDIDÁTKY PRO VOLBY 2017 NAJDETE ZDE

VÝSLEDKY SNĚMOVNÍCH VOLEB 2017 NAJDETE ZDE

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
gabreta ( 16. října 2017 16:39 )

Návod na takový ubohý jednání, předvedl Kalousek, beztrestným fackováním lidí na ulici!! Tak že jednat tak, může jen kreatůra Chemikovo formátu. Když dojdou argumenty, přijdou na řadu facky!!

bb88 ( 16. října 2017 07:44 )

Tyto akcičky si dle mého platí Kalousek a Gazdík ze stran, které jdou do kytiček. Takže tonoucí se stébla chytá.

moiaza ( 16. října 2017 07:42 )

Češi jsou národem labilních psychopatů. Já vůbec nevím, že nějaké volby jsou. V televizi to regisruji, ale neposlouchám. V novinách ty lži nečtu. Volby jdou v podstatě tiše kolem mě, protože ulhanou bandu volit nebudu. Je mi vše kolem voleb i volby samotné šumafuk.

henryj ( 16. října 2017 07:05 )

Kdo za tím stojí?? Jenom tupec nebo pomýlený konkurenční straník,který si hraje na "demokratického PARTYZÁNA"se může tak chovat.

lunatic ( 16. října 2017 06:11 )

Po volbách bude pravděpodobně situace zase zcela nepřehledná ,no ... a my si zase budeme moci žít ty své,upoceně - konzumní životy a politikům se smát

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa