Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Debata o potravinách a cenách másla: Kdo umí dojit a kdo lže a blábolí?

Video se připravuje ...
Autor: zst - 
24. září 2017
05:02

Třetí díl Blesk Volebního souboje 2017 se točil kolem kvality potravin, cen mléka, másla, ale také třeba energií. Politici hlasovali o tom, zda by snížili dotace pro solární barony, nebo zrušili možnost uzavírat smlouvy po telefonu. Té totiž ve velkém využívají tzv. šmejdi.

Do Volebního souboje Blesku 2017 přišli zástupci šesti stran a hnutí, které uspěly v průzkumu agentury Phoenix Research pro Blesk. Podrobnosti o něm najdete ZDE.

Zástupcem KDU-ČSL byl v debatě ministr zemědělství Marian Jurečka. Místopředseda lidovců má doma pět synů, hraje na tubu a ráno si pravidelně nedává ani kávu, ani čaj, nýbrž kakao. Je lídrem lidovecké kandidátky v Olomouckém kraji. Přiznal, že má v hospodářství hned pětici oblíbených krav, jména ale nemají.

Ve studiu má své místo stabilně také zástupce ČSSD. Tentokrát to byl poslanec Jaroslav Foldyna, který kandiduje z prvního místa v Ústeckém kraji. Je to vášnivý motorkář, který vítal v Česku i kontroverzní ruský motorkářský klub Noční vlci. Nyní oranžové logo strany chtěl přebarvit na více levicovou červenou a pro ostrá slova nechodí daleko.

Hnutí ANO vyslalo do debaty o zemědělství a potravinách svého prvního místopředsedu Jaroslava Faltýnka. Ten kandiduje jako lídr na Vysočině. Sám nedávno podpořil, aby ho Sněmovna zbavila imunity, čelí totiž trestnímu stíhání ve spojitosti s dotacemi pro farmu Čapí hnízdo. Politiku zvládá i bez vlastních aktivních profilů na Facebooku či Twitteru. O Vánocích kvůli novému zákonu nepochodil, když si chtěl nakoupit v obchodě.

Jedničkou komunistické kandidátky na Vysočině je Pavel Kováčik, stínový ministr zemědělství, který se v roce 2007 nechal ve Sněmovně unést a oslovil politiky soudruzi. V minulosti pracoval v zemědělském družstvu třeba jako ošetřovatel dojnic. Více než na cenu potravin hledí na jejich původ, přednost dává těm z Česka.

ODS reprezentoval ve studiu poslanec Jan Skopeček, který do Sněmovny naskočil teprve nedávno – v březnu 2017 přišel jako náhradník. Je lídrem kandidátky strany ve Středočeském kraji. Jeho manželka o něm tvrdí, že má víc oblečení než ona. Jaroslava Faltýnka v debatě obvinil Skopeček, že „blábolí“.

Hnutí Starostové a nezávislí na poslední chvíli svého zástupce změnilo a tak byl hostem v debatě místo Radima Sršně Jan Farský, republikový lídr hnutí STAN a iniciátor registru smluv. Farský je vedoucím skautů v Semilech s přezdívkou Baghíra, tedy jako panter z Knihy džunglí. Dojit kozu prý ještě nezkoušel, ale na krávu by si troufl.

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
agfor ( 24. září 2017 12:20 )

Blábolej všichni, protože si chtějí udržet bezpracná koryta s přemrštěnými platy. PRYČ S VLÁDOU.

1tigrusenka ( 24. září 2017 12:00 )

kde bereš jistotu že kupuješ máslo? na slunci se nerozteče, ani nežlukne, je to jakýsi ztužený preparát protože tuk z něho dávno vykradli k jiným účelům

bilakonvalinka ( 24. září 2017 08:46 )

Snaží se nás donutit víc jíst umělé (zdravotně závadné, skoro jedovaté )tuky !! Ta letitá kampan a blbnutí lidí , at to konzumují !!!Ty umělé přídavné látky tělo nedokáže odbourat. Je to smutné, že politici nemyslí na lidi - jsou to parchanti bez morálky. Ale já osobně si dám radši máslo a omezím uzeniny, sýry a je to to nejzdravější .

sairait ( 24. září 2017 08:14 )

 hey tšeska parchant! vy dobre udelat když mazat na chleba naše vyni kajůcé RAMA, to byt dobre mazadlo, ženska po nem byt hubena, chlapovi stát k.okot celá noc, mutti Merckel vam to levne proda, když vy brat chodne migranta a uznat kvota jako vas kňýže Kódl

moiaza ( 24. září 2017 07:52 )

 Kdo lže a blábolí? Strašně jenoduchá odpověď. Všichni politici!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa