Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Odhaleno: Takhle vypadá aréna pro politické souboje v Blesku. První vysíláme ve středu

Autor: Blesk Zprávy - 
5. září 2017
12:54

Politické strany odstartovaly s horkou fází volebních kampaní a klíčová témata si půjdou vyříkat do Blesku! Představujeme vám nové studio Blesk Zpráv, které vzniklo na míru pro sérii debat Blesk Volební souboj 2017. První živý přenos můžete sledovat na Blesk.cz už zítra od 14 hodin, bude o důchodech a penězích.

STĚNA

Obří dekoraci se sloganem volebního souboje navrhl architekt Martin Šimek, barevně kopíruje nový design zpravodajského portálu Bleskzpravy.cz, který je čistě bílý, a vévodí mu modré logo. Stěna zaoblená do půlkružnice je 4,5 metru vysoká a dlouhá 18 metrů.

Video  Volební debaty Blesk Zpráv mají vlastní studio, takhle se stavělo. A co se dělo v zákulisí?  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

OBRAZOVKA

Klára Brunclíková ve volebním studiu Blesku Klára Brunclíková ve volebním studiu Blesku | Pro Blesk Zprávy Greta Blumajerová

Na 49palcové televizi budou moderátoři prezentovat výsledky volebních průzkumů a anket, které pro Volební souboj 2017 dělala agentura Phoenix Research. V prvním díle se třeba dozvíte, kolik peněz Čechům zbývá po zaplacení nájmu, energií a podobných režií. Moderátoři si ji budou ovládat sami z tabletu. 

HORKÁ KŘESLA PRO POLITIKY

Volební studio Blesk Zpráv Volební studio Blesk Zpráv | Daniel Černovský, Blesk

Ve studiu je 6 křesel a stolků pro kandidáty politických stran, které jsou v první šestici posledního průzkumu veřejného mínění. „Někteří politici si při poslední debatě ke krajských volbám stěžovali, že nemají u společných stolků soukromí a ostatní jim uvidí do papírů, dámy si stěžovaly, že mají obavu, aby jim kamery neviděly pod sukně. Tak jsme tentokrát objednali pultíky, umožní nám to i lepší záběry na aktuálně hovořícího politika,“ říká vedoucí projektu David Vaníček.

MÍSTO PRO EXPERTA

Na sedmém místě bude sedět expert, kterého Blesk Zprávy pozvaly do debatních částí přenosu. Ve středu na téma Peněženka se u expertního místa vystřídá ekonom Martin Slaný a vedoucí Linky seniorů Elpida Kateřina Bohatá.

MODERÁTOŘI

Moderátoři Blesk Volebního souboje 2017: Zleva: Jakub Veinlich, Zuzana Štíchová, Klára Brunclíková a David Vaníček Moderátoři Blesk Volebního souboje 2017: Zleva: Jakub Veinlich, Zuzana Štíchová, Klára Brunclíková a David Vaníček | Pro Blesk Zprávy Greta Blumajerová

Uprostřed scény bude místo pro moderátory, každý přenos budou uvádět dva, odstartuje dvojice Klára Brunclíková a Zuzana Štíchová. Na snímku vidíte ještě Jakuba Veinlicha, který bude moderovat o týden později debatu „Na zdraví“.

O čem se bude mluvit

Středeční debata se jmenuje Peněženka. Řeč bude o daních, sociálních dávkách, důchodech a seniorech v životní krizi. V jedné části se budou politici ptát i sami sebe navzájem.

Blesk VOLEBNÍ SOUBOJ 2017

Kdy: ve středu 4. 9. 2017 od 14 hodin

Kde: Živě na Blesk.cz, Facebook Blesk.cz a Bleskzpravy.cz

 

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa