Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Bělobrádek na pikniku slíbil osobnosti bez kostlivců. Spolupráci s ANO nevyloučil

Autor: base, ČTK - 
5. září 2017
13:24

Piknikem v centru Prahy v úterý zahájila KDU-ČSL závěrečnou část kampaně pro říjnové volby do Sněmovny. Strana chce voličům nabídnout program slibující prosperitu země, silné osobnosti bez skandálů a také schopnost hledat kompromis. Předseda lidovců Pavel Bělobrádek při zahájení kampaně nevyloučil povolební spolupráci s hnutím ANO, odmítá ale, aby ve vládě zasedl člověk, který čelí obvinění.

„Nabízíme zodpovědné řešení pro Českou republiku postavené na našem dlouhodobém programu, na zodpovědné solidaritě,“ řekl Pavel Bělobrádek.

Prioritami jsou podle něj podpora školství a vzdělávání, které jsou základem prosperity země, a zajištění konkurenceschopnosti ekonomiky. Strana také chce dbát na zajištění důstojných podmínek života seniorů.

Bělobrádek: Nemáme za sebou kostlivce

Lidovci podle něj nabízejí silné osobnosti. „My jsme lidé, kteří nemají za sebou kostlivce. Všichni, kteří tady stojí, jsou lidé, kteří se osvědčili v komunální politice, v krajské politice, v celostátní politice, kteří i ve svých profesích něco dokázali,“ uvedl Bělobrádek.

Při zahájení kampaně ho provázeli i ostatní členové vedení strany a krajští volební lídři. Nechyběli tak ani ministři Marian Jurečka a Daniel Herman.

Spolupráci s ANO lidovci nevylučují

Předseda KDU-ČSL také vyzdvihl schopnost lidovců hledat kompromisy a dohodnout se. Nevyloučil přitom možnost povolební spolupráce s ANO.

„Pokud žádná lepší kombinace nebude, tak je to věc, kterou nevylučujeme. Každopádně pro nás je velmi podstatné, jaké by byly poměry, jaké by bylo složení vlády, jaký by byl program,“ řekl. „Vyloučit ale mohu, že bych já byl zastáncem toho, aby ve vládě seděl někdo, kdo byl třeba obviněn,“ dodal.

Lidovci se v kampani chtějí setkávat s lidmi a diskutovat s nimi o svém programu. Cílem podle Bělobrádka je zlepšit výsledek z voleb v roce 2013, kdy KDU-ČSL získala 6,8 procenta hlasů. Předseda lidovců podotkl, že strana míří na osmi- až desetiprocentní zisk.

VŠE O PARLAMENTNÍCH VOLBÁCH 2017 ČTĚTE ZDE

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
1pravda1 ( 5. září 2017 14:45 )

Sám jsi největší kostlivec KDU-ČSL...........jezdíš tajně do USA dokonce do Bílého domu - na čí pozvání? A co tam slibuješ? Na otázky neodpovídáš! Čípkuješ na sudetoněmeckém landsmanšaftu, smutné holce, co jí umřel pes, napíšeš, ačkoliv tě nezná, že jí pes neumřel ale chcípnul, zoufalým samoživitelkám sdělíš - ať si najdou chlapa, není za tebou žádná práce - 4 roky 4 slova - věda, výzkum, inovace, prachy! ani ministerstvo nemáš kvůli nemoci. ..... další kostlivec - Herman - bývalý kněz! a pracoval v několika církevních organizacích je naprostém střetu zájmů a má ministerstvo kultury, kde také rozhoduje o církevních restitucích - to si děláte pr-del? Jurečka ministr zemědělství, podniká v zemědělství, bere dotace, ale přepsal to na manželku s kojencem a dalšími 4 dětmi, to máme věřit jako, že on už v zemědělství nepodniká - zase si děláte z občanů legraci? Jen se o tom nemluví, že? Mluví se o Babišovi, protože tomu je třeba odebrat voliče.

agfor ( 5. září 2017 13:32 )

Že se nestydí, ožírat se na veřejnosti. FUJ!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa