Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Palas v Senátu: Kde vzal na luxusní penzion voliče nezajímalo!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Eva Hofrichterová, jos - 
25. října 2010
09:14

Měl by možná spíš sedět ve vězení, on o nás ale bude rozhodovat v Senátu. Voliči dali hejtmanovi Moravskoslezského kraje Jaroslavu Palasovi (ČSSD) důvěru v druhém kole. Přitom se zdráhá vysvětlit, z jakých prostředků staví penzion odhadem za dvacet milionů korun na Bruntálsku.

Na Palasových příjmech a výdajích něco nesedí na první pohled. V roce 2002 přiznával, že na účtu disponuje částkou 200 000 korun. V politice pak mohl z oficiálních příjmů našetřit maximálně 5,7 milionu korun, kdyby nic neutratil. Kde vzal 20 milionů?

Politika hodnotí volby, tvrdí Škromach

„Politiky hodnotí volby a pan Palas u voličů uspěl, tak to asi nepovažují za problém. Já osobně se k tomu nechci vyjadřovat,“ řekl Blesku místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach.

Koalice ČSSD a komunistů, která Moravskoslezský kraj ovládá, po Palasovi ani nechtěla nic vysvětlit. Radši zablokovali program jednání, kde se opozice chtěla hejtmana ptát.

„Měl jsem slušný příjem. Moje žena, která provozuje dvě zubní ordinace a zaměstnává včetně sebe tři stomatology, vydělává ještě víc než já,“ zdůvodnil sám Palas své zázračné zbohatnutí časopisu Týden. Ve funkci ministra zemědělství posvětil prodej firmy Setuza lidem kolem nyní ve Švýcarsku vězněného podnikatele Tomáše Pitra. Že by odtud vítr vál?

retino ( 25. října 2010 16:58 )

Proč by toho " Čuňka" lidi nevolili,když jim dal slib,že zase vyveze část "hašlerek" do vzdálenějších a dalším sežene kanadská víza bez možnosti návratu Nebo že by se snad domluvil s Palasem,na ubytování a jeho novém penzionu ???

kukuku ( 25. října 2010 13:35 )

Umět cvičit s Pražákama (i když cvičil hlavně s Topolánkem, který je taky ze Vsetína) - to je známka kvality sama o sobě a jistota úspěchu v komunálních volbách.

kukuku ( 25. října 2010 13:33 )

Tak to teda budu mít zkažený zbytek dne - když jsem zařazen do stejného chlívku s Čun(í)kem. Možná jsem se v citaci Čunka mírně odchýlil (umělecká nadsázka , nemíním ztrácet čas vedením archivu výroků takových figurek), ale princip takový byl a opravdu šel tak daleko, že by člověk nevěřil, že by si to ty baby v domácnosti nechaly líbit.

ondatra ( 25. října 2010 12:48 )

A hlavně je volte!

ondatra ( 25. října 2010 12:46 )

Pokud to Čunek opravdu řekl, tak s tím měl zřejmě úspěch, když ho lidi v letošních komunálních volbách křížkovali jak diví.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa