Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Bárta si dá padáka! Ale jen z funkce manažera...

Autor: Květa Kočová, ap - 
16. října 2010
21:14

Přestože všichni analytici a politologové označují volební výsledek VV jako neúspěch, šéf Véček Radek John sršel optimismem. Vít Bárta ale byl bledý a působil poraženě.

„Ve volbách jsme zaznamenali dramatický nárůst, počet našich zástupců v regionech vzrostl o sta procent, očekávám, že za tento úspěch obdržím na programové konferenci velkou kytici,“ řekl Blesku dobře naladěný Radek John. Zdá se, že Radek John je zcela mimo realitu, nebo v sídle Véček nabízeli hodně opojné víno.

Naopak Vít Bárta vidí výsledek trochu jinak. Nejedná se podle něj o prohranou válku, ale bitvu. Tento pohled je bližší i celkové atmosféře, která panuje ve štábu Věcí Veřejných.

Kandidátka na primátorku Prahy Markéta Reedová dokonce v prvním návalu emocí mluvila o opuštění strany a možná i politiky: "Příliš jsme se přizpůsobili vládnímu programu a nedokázali vysvětlit voličům, že bez VV by škrty byly ještě daleko razantnější," zdůraznila Reedová.

A v čem spatřují příčiny volebního výsledku kuloáry? Odpovědnost podle něj nesou novináři, kteří informovali o aférách ABL. Straně také ublížila skutečnost, že příznivci VV jsou obecně naladěni proti existenci Senátu a proto k volbám nepřišli.

museman ( 17. října 2010 22:31 )

A kdopak podle vás to vytvořil? Ono totiŽ pak třeba mohli vytvořit i Evropský demokraty, třeba i zelené a koho ještě?

lenin1111 ( 17. října 2010 21:40 )

zas takový neuspěch to není a aby hned kvuli tomu opuštěli politiku? Měli by taky myslet na ty kteří jim ty hlasy dali

zelena.kometa ( 17. října 2010 18:37 )

Taky bych to neviděl u VV na nějaký drtivý neúspěch - je to malá strana a kromě a mimoto např. v Praze neměli šanci, díky tomu jak si ODSka naporcovala Prahu na obvody...

museman ( 17. října 2010 18:16 )

A to, že získali nějaké zastoupení v PS neznamená, že se najednou stanou tak velkou stranou jako ODS nebo ČSSD a budou mít zastoupení všude, to je trochu sci-fi....

karamelka ( 17. října 2010 17:12 )

http://www.youtube.com/watch?v=RP22Ny7-NH8

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa