Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Babiš o prohře: Na koho a co svádí svůj neúspěch? Z politiky chce na čas zmizet

Autor: Mii - 
30. ledna 2023
09:53

Neúspěšný prezidentský kandidát Andrej Babiš měl svou tiskovou konferenci o volební sobotě stručnou. Uznal porážku a odjel ze štábu. Jak svou prohru vnímá, popsal až nyní v rozhovoru pro Mladou frontu DNES. Řekl, že jeho kampaň se nepovedla, podle něj za to mohou jeho marketéři. Do budoucna počítá, že se jeho politické angažmá změní, pro zatím plánuje si dát na čas pauzu.

Babiš není příliš nešťastný z toho, že mu boj o Hrad nevyšel. „Čekal jsem, že prohraju, ale mám radost z celkem 2 400 046 hlasů,“ uvedl expremiér v rozhovoru pro MF Dnes, který spadá do jeho svěřenského fondu. Odmítl v tomto kontextu slova premiéra Petra Fialy (ODS), jenž v sobotu připomínal, že jde o třetí porážku šéfa hnuté ANO v řadě. „Tomu se musím jen smát,“ uvedl Babiš.

Ačkoliv během předvolebních prezidentských debat tvrdil, že je nezávislým kandidátem, teď celé své úsilí spojuje s hnutím ANO. „Já jsem byl kandidát ANO, a tudíž to je pro hnutí fantastický výsledek,“ konstatoval Babiš.

Zpětně vidí chyby hlavně u svého marketingového týmu. „Je pravda, že náš marketér kampaň úplně nezvládl. Úplně se nepovedl ten billboard, na kterém neměl být voják, ale generál, a měl mluvit o míru. A ne o válce. Měli jsme se také víc držet hesla, že pomáhám lidem,“ hodnotí svou prezidentskou kandidaturu Babiš a zároveň říká, že udělal maximum.

„Mrzí mě snad jedno, že jsme byli označováni za ty, kteří rozeštvávají společnost. My jsme ale určitě nevymysleli neexistující SMS nebo že zemřel generál Pavel, když večer měl jít do debaty na Nově,“ zdůrazňuje expremiér. Zkritizoval příznivce Pavla, kteří ho podle jeho slov uráželi a „kolegům rozbili okno, propíchali pneumatiky“.

„Ta nenávist je fakt šílená. Ať mi už ale někdo vysvětlí, v čem jsem takové zlo?“ navázal Babiš, jenž pochopil, že nenávist vůči němu je opravdu velká. I z těchto důvodů je ve výsledku rád, že nevyhrál. „Protože kdybychom byli vyhráli, tak bychom se skutečně museli bát o život. Nám dlouhodobě chodí výhrůžky, že nás chce někdo zabít. Takže teď moje rodina snad konečně bude mít klid,“ řekl Babiš v rozhovoru.

V současnosti plánuje na čas z veřejného prostoru zmizet. „Dám si politický detox a budu se věnovat chvíli sobě. Bylo to náročné,“ avizoval Babiš. Zároveň řekl, že z politiky neodejde, ale bude v ní působit jinak, o čemž se rozhodne 8. února na předsednictvu hnutí ANO.

Video  Tisková konference Andreje Babiše k výsledkům prezidentských voleb (28.1.2023)  - ČTK/Blesk
Video se připravuje ...

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

Luboš Klindera ( 31. ledna 2023 17:38 )

Můžete mi nějak rozumně objasnit, jak by mohl prezident nakoupit zbraně pro kohokoliv? Pokud tedy nemáte na mysli, ze z ušetřených peněz ze svého platu nakoupí pár devitek. Na tyhle nesmysly jste přišel sám?

harpyje ( 31. ledna 2023 10:12 )

Cim to ze volici Pavka, ten vykvet cesky inteligence a mravnosti, tu soustavne porusujou pravidla diskuze, to bude nejakej omyl

harpyje ( 31. ledna 2023 09:56 )

Ja to zduvodnit umim, treba nazorova shoda aspon v pro me dulezitych tematech, a taky predpoklad ze nebude jedna ruka s deviantni peti­kolkou­...na­rozdil od Povla, coz je vzhledem k funkci celkem legitimni postoj. Spis je otazka co k tomu vedlo volice protistrany, to oni porad omilali cosi o povrchnich kvalitach jako by slo o anketu osobnost roku a ne o politiku, nechali se utahnout na vareny nudli a ted nezbejva nz doufat ze vystrizliveni bude bolet co nejmin

UFO1 ( 31. ledna 2023 08:37 )

Přesně, těžko pochopit,co je k tomu vede, nejsou schopni říci proč ho volí,co konkrétně pro ně udělal,pouze mechanicky opakují, že pracuje pro lidi, že toho hodně dokázal, podobně mluví lidé, kteří propadli sektě

harpyje ( 31. ledna 2023 00:14 )

Ze jo, clovek tak nejak automaticky ocekava ze na takovou karieru dosahnou jen ti nejlepsi z nejlepsich, a ono tohle...mozna staci bejt dostatecne flexibilni oportunista

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa