Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

„Stačí už.“ Monika krotila Babiše, pak přiznala úlevu z debaklu: Povedu dál normální život

Autor: tsv - 
29. ledna 2023
09:57

Manželka neúspěšného prezidentského kandidáta Andreje Babiše Monika na instagramu přiznala pocit úlevy. Poděkovala voličům za podporu a uvedla, že může nadále žít poměrně normální život. Na tiskové konferenci, během které jí Babiš vyjádřil obdiv a vděk za podporu v rámci prezidentské kampaně, musela Monika manžela umírňovat. Na závěr zavelela k ukončení tiskovky, načež Babišův tým včetně manželského páru odešel ze sálu.

„Tak to máme za sebou,“ napsala Monika v sobotu večer na instagram. „Andrej je nadšený z tolika hlasů, které od vás dostal, a já jsem moc ráda, že budu mít i nadále celkem normální život.“ Pod příspěvkem dále označila nadaci Agrofertu a ujistila, že bude pokračovat v charitativní činnosti. „Dále budeme pomáhat všem, kteří naši pomoc potřebují, a to je pro nás to nejdůležitější.“

Na tiskové konferenci po vyhlášení výsledků voleb sehrála Monika klíčovou roli. Svého manžela napomenula, když se začal pouštět do nežádoucí kritiky svého okolí. Podle vlastních slov byl expremiér rád, že vítěz voleb Petr Pavel nevzpomněl jeho jméno ve svém vítězném projevu, načež Monika zašeptala: „Stačí už.“ Babiš na její slova okamžitě reagoval. „Mám být hodný? Dobře, tak už mlčím,“ pronesl.

Už jdeme, velí Monika

Babiš v průběhu tiskovky ocenil svou choť a poděkoval jí za podporu. „Chtěl bych poděkovat mojí paní, protože skutečně sám jsem byl překvapen, jakým způsobem mě podpořila. Myslím si, že Monika to zvládla skvěle,“ uvedl.

Na závěr tiskové konference expremiér odmítl odpovědět novináři České televize Martinu Řezníčkovi. Ten se ho ptal na předsednictví v ANO, a zda si chce ponechat mandát poslance, načež mu Babiš odpověděl následovně: „Pane Řezníčku, po tom, co jste předvedl v debatě, se divím, vůbec že na mě mluvíte.“ Monika se odpovědi svého manžela zasmála, ale ihned nato řekla Vladimíru Vořechovskému, který dával slovo novinářům, že „už jdeme“. Svá slova krátce nato pro jistotu zopakovala. Babiš se pak rozloučil se svými voliči a opustil sál. Monika zůstala déle.

21:18
29. 1. 2023

Vážení čtenáři, děkujeme za sledování našeho volebního zpravodajství, tímto online přenos končí. V nadcházejícím týdnu pro vás chystáme články o novém prezidentovi ČR i dalších informacích z české politiky. Děkujeme za pozornost a přejeme vám dobrou noc. 

20:57
29. 1. 2023

Nový český prezident Petr Pavel na facebooku znovu poděkoval Zuzaně Čaputové za její včerejší návštěvu. „Návštěvy prezidentky Zuzany Čaputové si nesmírně vážím. Její silný krok a upřímný projev mě naplňují nadějí, že nás čeká úspěšná spolupráce ve prospěch hodnot, které sdílíme. My Češi a Slováci k sobě stále máme velmi blízko a jsem rád, že včera se to jen potvrdilo. Děkuji, paní prezidentko,“ napsal. 

20:51
29. 1. 2023

Hrad by chtěl Petr Pavel víc otevřít lidem, uvedl dnes večer na TV Nova. Bezpečnostní opatření podle něj není nutné udržovat na vysoké úrovni, hrozba, která byla před několika lety, pominula. Hrad by podle něj mohl být otevřenější i na sociálních sítích. „Možná i určitou populární formou informovat mladé, co se děje,“ uvedl. 

Bude se také bavit o možnostech využití lánského zámku ke kulturním, sportovním a jiným akcím tak, aby byl zámek víc majetkem lidí než státu a prezidenta.

Zobrazit celý online

Video  Tisková konference Andreje Babiše k výsledkům prezidentských voleb. (28.1.2023)  - ČTK/Blesk
Video se připravuje ...

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

1pravda1 ( 29. ledna 2023 23:01 )

Monika B. je skvělá a jako jediná z těch 4 nebyla ani v KSČ ani není lampasačka... NO je pravda, že by Babiš udělal lépe, kdyby nominoval na funkci prezidenta Radka Vondráčka - právníka, bývalého předsedu sněmovny, který dokázal i tu sněmovnu spojit... myslím, že by vyhrál na celé čáře nad dvěma komunistickými lampasáky genrálem a podplukovnicí... JINAK NA TU NENÁVIST PÁVKOVÝCH VOLIČŮ NA MÍTINCÍCH BABIŠE NEZAPOMENU - ONI VYVOLÁVALI NENÁVIST PŘÍŠERNOU, A ON MĚL PRÁVO NA PŘEDVOLEBNÍ AKCE...

Veronika Mydlochová ( 29. ledna 2023 22:27 )

A kdo z nich tam nekrade?Jeden jako druhý

Veronika Mydlochová ( 29. ledna 2023 22:25 )

A kdo z nich tam nekrade. jeden jako druhý.

lokii ( 29. ledna 2023 20:07 )

Preji jim obema a cele rodine hlavne klid. Te spiny, co na pana Babise nakydali, jak moc byl unaveny po tom vsem, cim ho "protahli". Do toho reseni kovidove krize - myslim, ze by ted uz mel myslet jen na svoje zdravi a na stesti svoje a sve rodiny.
Je mi lito, ze se mu nedostalo za vsechnu praci, kterou zvlast v te kovidove dobe odvedl, ani slovicka podekovani a uznani.
Ale to tak je - ti, co se snazi pomoci, se vetsinou dockaji jen kritiky, nadavek a vlaceni bahnem.
At se vam vsechno dari, uzivate si klidu a rodinne pohody a hodne zdravi vsem.

fido2 ( 29. ledna 2023 18:01 )

Zelí už žebrá, pozval Pavla na Ukrajinu. Léky, požární auta, tramvaje už tam povalí..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa