Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Pozor na falešné video: Kandidát na prezidenta Pavel varuje před podvrhem. A sdílel originál

Autor: ČTK - 
22. ledna 2023
10:09

Na internetu koluje falešné video, ve kterém kdosi sestříhal vyjádření prezidentského kandidáta Petra Pavla tak, že vybízí k válce s Ruskem. Upozornil na to na twitteru sám kandidát a doplnil i původní vyjádření, které autoři falešného videa použili. Policie se již zabývá obrázkem falešné SMS podepsané Pavlem, který se rovněž objevil na internetu, i když není jasné, zda takové takové textové zprávy skutečně lidem chodily.

„Na internetu koluje falešné video. Podívejte se na originál, jak jsem odpověděl jedné paní v Ostravě na její otázky. Na závěr uvidíte, jak mou odpověď sestříhali. Lež a manipulace ale v těchto volbách nezvítězí,“ napsal Pavel na twitteru.

V původní odpovědi Pavel hovoří o tom, že Západ může pomoci Ukrajině vyhrát válku s Ruskem tím, že jí dodá kvalitnější zbraně a bude pokračovat v protiruských sankcích. „Protože přímo do toho vstoupit opravdu nemůžeme,“ řekl. Ve falešném videu však jeho vyjádření někdo sestříhal tak, že má úplně opačné vyznění.

Policie se už zabývá falešnou SMS zprávou, jejíž autor jménem Pavla vyzýval příjemce, aby se dostavil na pobočku armády, kde dostane výzbroj pro mobilizaci na Ukrajině. Screenshot těchto zpráv se objevil na sociálních sítích, Lidové noviny v sobotu nicméně uvedly, že policii se zatím nepodařilo prokázat, že by taková zpráva na telefon skutečně někomu přišla.

Video  CELÝ ZÁZNAM souboje titánů v Blesku: Pavel a Babiš o drsné kampani, talismanech i diplomacii  - Blesk TV a Mall TV
Video se připravuje ...

Prezidentské volby 2023
21:18
29. 1. 2023

Vážení čtenáři, děkujeme za sledování našeho volebního zpravodajství, tímto online přenos končí. V nadcházejícím týdnu pro vás chystáme články o novém prezidentovi ČR i dalších informacích z české politiky. Děkujeme za pozornost a přejeme vám dobrou noc. 

20:57
29. 1. 2023

Nový český prezident Petr Pavel na facebooku znovu poděkoval Zuzaně Čaputové za její včerejší návštěvu. „Návštěvy prezidentky Zuzany Čaputové si nesmírně vážím. Její silný krok a upřímný projev mě naplňují nadějí, že nás čeká úspěšná spolupráce ve prospěch hodnot, které sdílíme. My Češi a Slováci k sobě stále máme velmi blízko a jsem rád, že včera se to jen potvrdilo. Děkuji, paní prezidentko,“ napsal. 

20:51
29. 1. 2023

Hrad by chtěl Petr Pavel víc otevřít lidem, uvedl dnes večer na TV Nova. Bezpečnostní opatření podle něj není nutné udržovat na vysoké úrovni, hrozba, která byla před několika lety, pominula. Hrad by podle něj mohl být otevřenější i na sociálních sítích. „Možná i určitou populární formou informovat mladé, co se děje,“ uvedl. 

Bude se také bavit o možnostech využití lánského zámku ke kulturním, sportovním a jiným akcím tak, aby byl zámek víc majetkem lidí než státu a prezidenta.

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa