Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Zabijačka s Babišem a cesty po Česku: Co plánují kandidáti v týdnu před volbami?

Autor: tsv - 
22. ledna 2023
05:00

Předvolební kampaně dvou finalistů Petra Pavla a Andreje Babiše už jsou téměř u konce a kandidátům nyní zbývá poslední týden na oslovení co největšího počtu dosud váhajících voličů. Volební místnosti se uzavřou již v sobotu 28. ledna ve 14:00. Kdo na Hradě vystřídá Miloše Zemana, bude vyhlášeno ještě během sobotního odpoledne. Kam se kandidáti chystají a co mají na poslední týden v plánu? Svůj program prozradili v debatě Blesku.

Na dotaz moderátorky Blesku, zda bude Babiš na závěr kampaně organizovat koncerty nebo rozesílat SMS zprávy a dopisy do schránek, odpověděl kandidát následovně: „Ne. Tak my máme málo peněz, protože já jsem vlastně byl kandidát, který neměl 40 000 000 korun, mně odpočetli těch 8,5.“

Předvolební kampaň ukončí návštěvami českých měst. „Chystáme návštěvu v Benešově, budeme v Liberci a v Jablonci, v pondělí v Brně,“ doplnil. „Máme malý rozpočet, takže to nebude nic extra.“ Politikův výrok o nedostatku financí ovšem Pavel v debatě zpochybnil. „Já se musím usmát nad tím, že rozpočet Andreje Babiše je úsporný, protože nemá peníze, ale dobře,“ uvedl Babišův konkurent.

V Brně se bude v rámci programu v pondělí v 15:00 konat „Moravská zabijačka s Andrejem Babišem“, v úterý pak expremiér navštíví Hradec Králové. O nadcházejících akcích informoval na svém webu.

Debaty a cesty po Česku

Stejně jako Babiš nebude ani Pavel v posledních dnech před druhým kolem voleb výrazně měnit svou strategii. „My chystáme pokračování té kampaně, kterou jsme dělali dosud. Budou v tom výjezdy do regionů, setkávání s občany, a to i v těch místech, ve kterých výrazněji uspěl Andrej Babiš,“ řekl generál v debatě Blesku.

Kromě cest po Česku se bude kandidát účastnit všech velkých televizních a rozhlasových debat, konkrétně tedy v neděli na ČT, ve středu na Primě, ve čtvrtek na Nově a v pátek v Českém rozhlase. O předvolebním programu Pavel taktéž informoval na svém webu.

„Budeme se samozřejmě věnovat i mediálním vystoupením a budeme se věnovat i některým kulturním akcím, akcím s podporovateli,“ shrnul Pavel pro Blesk. „A myslím si, že se to nebude nijak moc lišit od toho způsobu kampaně, který jsme dělali dosud.“

Video  CELÝ ZÁZNAM souboje titánů v Blesku: Pavel a Babiš o drsné kampani, talismanech i diplomacii  - Blesk TV a Mall TV
Video se připravuje ...

21:18
29. 1. 2023

Vážení čtenáři, děkujeme za sledování našeho volebního zpravodajství, tímto online přenos končí. V nadcházejícím týdnu pro vás chystáme články o novém prezidentovi ČR i dalších informacích z české politiky. Děkujeme za pozornost a přejeme vám dobrou noc. 

20:57
29. 1. 2023

Nový český prezident Petr Pavel na facebooku znovu poděkoval Zuzaně Čaputové za její včerejší návštěvu. „Návštěvy prezidentky Zuzany Čaputové si nesmírně vážím. Její silný krok a upřímný projev mě naplňují nadějí, že nás čeká úspěšná spolupráce ve prospěch hodnot, které sdílíme. My Češi a Slováci k sobě stále máme velmi blízko a jsem rád, že včera se to jen potvrdilo. Děkuji, paní prezidentko,“ napsal. 

20:51
29. 1. 2023

Hrad by chtěl Petr Pavel víc otevřít lidem, uvedl dnes večer na TV Nova. Bezpečnostní opatření podle něj není nutné udržovat na vysoké úrovni, hrozba, která byla před několika lety, pominula. Hrad by podle něj mohl být otevřenější i na sociálních sítích. „Možná i určitou populární formou informovat mladé, co se děje,“ uvedl. 

Bude se také bavit o možnostech využití lánského zámku ke kulturním, sportovním a jiným akcím tak, aby byl zámek víc majetkem lidí než státu a prezidenta.

Zobrazit celý online

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

bursik ( 22. ledna 2023 20:31 )

Celá CZ je zdivočelá země.Ty tanečky kolem volby kdy není výběr jsou únavné. A modlí se podvrataci !! My budeme mrznout a bez léků protože zaspali 2014 kdy mohli řešit mensi problém.A najednou trpaslík herec vyrostl a posílá se na Ukrajinu 300 miliard z EU eur

bersimalinecka ( 22. ledna 2023 13:52 )

roxin on se nebaví tohle vypadá na trollí farmu kde ho pasou elfové

bersimalinecka ( 22. ledna 2023 13:51 )

víš co ?I kdyby sis prsty ušoupal tak to Babišovi hodíme!S tím prostě nic nenaděláš.A věčným vypisováním co Babiš ,ale není vidět co dělá tahle vláda pro lidi.Že zvyšují důchody to musí.A proč nepíšeš jak tahle vláda bere výhody ze kterých se minulá vláda nehroutila?Zkrátka zase jen pro své příznivce a nejhorší je,že vymývají mozky studentům kteří to berou jako recesi.A dnes vidím ty kteří pro tu recesi byli a pořídili si děcka stojí s nataženou rukou na sociálce.

bersimalinecka ( 22. ledna 2023 13:42 )

neměl by tam chodit jak se do lesa volá tak se z něj ozývá a za to že mu namířili kameru na jeho soukromý pozemek by se měl Rakušan nějak vyjádřit.Jen tam proti němu roky štvou

verka1 ( 22. ledna 2023 13:37 )

Není sranda někomu poslat náboj...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa