Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Babiš po divoké tiskovce přiznal: „Neudržel jsem se.“ Co říká na rady Zemana z pořadu Blesku?

Autor: for, simao - 
15. ledna 2023
23:26

Spustil lavinu kontroverzních vyjádření, dlouhé monology i tvrdé útoky na oponenta - Andrej Babiš na tiskovce po 1. kole boje o Hrad Petra Pavla nešetřil, bouřil, že nechce na Hradě rozvědčíka, volal po mírovém summitu v Praze, všemožně se obhajoval, divoce přecházel od tématu k tématu, mluvil o údajných komprech, která se na něj chystají či o tom, že je na blondýnky. Prezident Miloš Zeman přitom Blesku v exkluzivním povolební rozhovoru prozradil, že Babišovi radil, ať ve svých vyjádřeních mluví pomalu, jako když kape vodovod. A usmívá se. Zeman Babišovi rovněž vzkázal, že je chybou nechodit do debat. Jak na připomínky prezidenta finalista voleb nyní reaguje?

Andrej Babiš má za sebou splněný první krok - postup do 2. kola prezidentské volby, ve kterém se okruh jeho protivníků zúžil na jediného. Petr Pavel však bude tuhý soupeř.

Zatímco Pavla záhy podpořili kandidáti na třetím či čtvrtém místě Danuše Nerudová a Pavel Fischer, ke kterým se přidal i Marek Hilšer, na stranu Babiše se v neděli (nepřekvapivě) otevřeně přidal dosluhující prezident Miloš Zeman.

Přes pořad Blesku S prezidentem v Lánech a exkluzivní povolební rozhovor Babišovi udělil Zeman, který dle svých slov nechce na Hradě vojáka, i několik rad, mj. chodit do předvolebních debat.

„Já jsem mu jednou říkal, ať to ze sebe nechrlí a ať mluví pomalu, jako když kape vodovod. A kromě toho, ať je klidný, ať se usmívá, jako já se usmívám na vás, tak ať se usmívá na Petra Pavla. Ironie je povolena, sarkasmus je povolen, ale není dobrá, řekl bych, až hysterie, tzn. že vám prasknou nervy a že se neovládáte,“ říkal v pořadu Blesku Zeman.

Končící prezident se zároveň rázně opřel do Pavla - uznal sice jeho vojenskou erudici a pochválil hezký knír, jinak však generála kritizoval. Co Babiš říká na Zemanovu podporu, ale i připomínky? V neděli večer zareagoval Babiš pro Blesk Zprávy stručně na to, co zaznělo v pořadu Blesku.

Babiš: Generál má dobrý knír, ale to je asi tak všechno

Blesk Zprávy: Podle prezidenta Zemana a jeho vyjádření pro Blesk je hrubou chybou nechodit do debat. Napravíte to před 2. kolem volby?

Babiš: Do debat už teď před druhým kolem budu chodit, tedy do více než jedné.

Miloš Zeman vám také v exkluzivním rozhovoru pro Blesk radil, abyste mluvil pomalu a nenechal se vyvést z míry. Vezmete si rady k srdci? Co na ně říkáte?

Ano, je pravda, ze pan prezident mi už při našem posledním setkání radil, ať mluvím pomaleji a jsem víc v klidu. K srdci jsem si to určitě vzal.

Jen teď, po prvním kole, když jsem zaslechl, ze chce někdo z týmu pana Pavla vytáhnout nějaké kompro na moji rodinu, neudržel jsem se.

Prezident jako Vaši výhodu považuje zkušenosti v politice. Berete to tak také?

Oproti panu Pavlovi mám zkušenosti z byznysu i politiky. Jako podnikatel jsem vybudoval firmu, která je jedním z pilířů české ekonomiky a dává práci čtyřiceti tisícům lidí. Byl jsem premiér a ministr financí s jasnými výsledky.

Video  CELÝ ZÁZNAM: Prezident Zeman exkluzivně pro Blesk o volbách a duelu Pavel vs Babiš  - Mall TV, Blesk TV
Video se připravuje ...

Máte podle vás ještě nějakou větší výhodu oproti Petrovi Pavlovi?

Umím jazyky a mám kontakty na politiky a byznysmeny po celém světě, které bych využil ve prospěch naší země a našich občanů. Na rozdíl od pana Pavla budu bojovat za české zájmy a pomáhat našim občanům. Nejsem vládní kandidát.

Podle prezidenta je nevýhodou Petra Pavla vojenská minulost. Jak to vidíte vy? A co říkate na ojedinělou prezidentovu pochvalu směrem k panu Pavlovi, že má hezký knír?

Souhlasím. Pan Generál má dobrý knír. Ale to je taky asi tak všechno, co se dá brát jako jeho výhoda.

Video  Prezidentské volby 2023: Andrej Babiš pro Blesk po prvním kole  - Vera Renovica
Video se připravuje ...

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

UFO1 ( 17. ledna 2023 07:27 )

Bylo by zajímavé jim všem změřit IQ...

roxin ( 17. ledna 2023 07:12 )

Není div ty lžeš pořád kňučíš tady a na Babiše pliveš síru.

Jaryn19 ( 16. ledna 2023 17:31 )

Mynářovi je líto, že Zeman nemůže létat, jinak mohl prodávat letenky do letadla tak jak to dělal roky, za sponzorský dar SPOZ...

bullshit ( 16. ledna 2023 17:17 )

Neudržel jsem se ..... a zase jsem lhal, kňučel a plival síru.

bullshit ( 16. ledna 2023 17:17 )

Ani teď Mlha na Hradě není a tak se tam jistě inventáře nedopočítají...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa