Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Volební studio Blesku! Výsledky, komentáře, zajímaví hosté i módní policie s Inou T.

Aktualizováno -
14. ledna 2023
20:00
Autor: Markéta Volfová, Pavlína Horáková, vei - 
14. ledna 2023
05:00

Andrej Babiš a Petr Pavel postupují do 2. kola prezidentské volby, v poli poražených končí Danuše Nerudová. Jak vidí experti výsledky boje o Hrad? A kde mají před finálovou bitvou Babiš s Pavlem rezervy? To všechno jsme probrali v živém vysílání s moderátorkami Markétou Volfovou a Pavlínou Horákovou.

Kreativní používání ústavy - takhle své často kontroverzní počínání nazýval deset let prezident Miloš Zeman. I o tom jsme mluvili s ústavním právníkem Janem Kyselou. 

Politolog Lukáš Jelínek zhodnotil, co vedlo k rekordně vysoké účasti, těsnému výsledku první dvojice. Hovořil i o tom, co vedlo k tomu, že Danuše Nerudová zůstala daleko za výsledkem, který jí predikovaly průzkumy.

Neopomněli jsme ani styl oblékání všech kandidátů a současné hlavy státu. To, jak si v oblékání umí poradit, zhodnotila módní kritička Ina T.

Hovořili jsme s bývalým ředitelem protokolu Kanceláře prezidenta republiky Miroslavem Sklenářem, politoložkou Vladimírou Dvořákovou, nebo kandidáty z předchozích přímých voleb Jiřím Dienstbierem a Michalem Horáčkem.

Prezidentské volby 2023
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Zobrazit nové zprávy
21:18
29. 1. 2023

Vážení čtenáři, děkujeme za sledování našeho volebního zpravodajství, tímto online přenos končí. V nadcházejícím týdnu pro vás chystáme články o novém prezidentovi ČR i dalších informacích z české politiky. Děkujeme za pozornost a přejeme vám dobrou noc. 

20:57
29. 1. 2023

Nový český prezident Petr Pavel na facebooku znovu poděkoval Zuzaně Čaputové za její včerejší návštěvu. „Návštěvy prezidentky Zuzany Čaputové si nesmírně vážím. Její silný krok a upřímný projev mě naplňují nadějí, že nás čeká úspěšná spolupráce ve prospěch hodnot, které sdílíme. My Češi a Slováci k sobě stále máme velmi blízko a jsem rád, že včera se to jen potvrdilo. Děkuji, paní prezidentko,“ napsal. 

20:51
29. 1. 2023

Hrad by chtěl Petr Pavel víc otevřít lidem, uvedl dnes večer na TV Nova. Bezpečnostní opatření podle něj není nutné udržovat na vysoké úrovni, hrozba, která byla před několika lety, pominula. Hrad by podle něj mohl být otevřenější i na sociálních sítích. „Možná i určitou populární formou informovat mladé, co se děje,“ uvedl. 

Bude se také bavit o možnostech využití lánského zámku ke kulturním, sportovním a jiným akcím tak, aby byl zámek víc majetkem lidí než státu a prezidenta.

Video  Sociologové v Blesku o překvapení prezidentských voleb: Kdo má nejvyšší šance? 
Video se připravuje ...
Video  Politolog Lukáš jelínek o výsledcích prvního kola voleb 
Video se připravuje ...
Video  Ústavní právník Jan Kysela ve volebním studiu Blesku 
Video se připravuje ...
Video  Michal Horáček a Jiří Dienstbier ve volebním studiu Blesku 
Video se připravuje ...
Video  Politoložka Vladimíra Dvořáková ve volebním studiu Blesku. 
Video se připravuje ...

Video  Miroslav Sklenář ve volebním studiu Blesku 
Video se připravuje ...

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

roxin ( 14. ledna 2023 09:01 )

Souhlasím ti co tam žijí dlouhodobě nemohou ty naše kandidáty znát TAK JAK JE MOHOU VOLIT? Jedině že by je někdo "naočkoval" KOHO MAJÍ VOLIT a že nechtějí Babiše TAK BEBIŠE NEVOLIT. Třeba v Rakousku ta naše šéfka posl. sněmovny aby ji nemohli doručit žádost o vyslovení nedůvěry vládě raději "ZDRHLA".

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa