Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zbabělec Babiš a kolaborace: Politici zhodnotili debatu Nerudové a Pavla. Kdo ji podle nich vyhrál?

Autor: ula - 
11. ledna 2023
22:20

Prezidentští kandidáti Petr Pavel a Danuše Nerudová poměřili své síly během debaty na TV Prima a CNN Prima News. Třetí favorit prezidentských voleb Andrej Babiš nedorazil. Diváci mohli během debaty hlasovat, kdo se jim více zamlouvá. Z hlasování vyšel jako drtivý vítěz Petr Pavel. A vyhrál to i podle některých současných i bývalých politiků.

Místopředseda Evropského parlamentu Pavel Telička si „rýpnul“ do Nerudové a její reakce na dotazy ohledně navrácení prezidentské standardy na Hrad. Nerudová začala hovořit o tom, že prezident by se měl spíše zajímat o zdražování potravin, jako jsou vajíčka nebo cukr.

„Tak už je mi to jasné. Prezident musí vyřešit to zdražení vajec o 70% a to jen tak někdo nezvládne. O volbě mám jasno.“, uvedl Telička na svém twitteru.

Reakce Petra Pavla překvapily i bývalého prezidentského kandidáta, Michala Horáčka.

„Prezidentská debata na Primě po mém soudu dobrá, dala kandidátům možnost projevit se. Generál Pavel mě udivil. Oproti introvertnímu člověku, jehož jsem několikrát vyslechl před pár lety, dnes mluvil přesně, pohotově a dokonce i s lehkým vtipem. Nedivím se, že podle diváků vyhrál,“ uvedl Horáček.

Kalousek: Krev a kolaborace

Bývalý poslanec Mirek Topolánek hodnotil debatu jako „práci pod tlakem“.

„Pokud bych hodnotil pouze rezistenci na stres a práci pod tlakem, což je pro mne docela důležité, generál válcuje rektorku. Ale třeba na to byli speciálně školeni,“ napsal Topolánek. 

Miroslav Kalousek, který se dlouhodobě netají svými antipatiemi k Petru Pavlovi a vyčítá mu hlavně jeho minulost, se také pozastavil nad diskuzí nad standardou a zmínil kolaboraci.

„Ušití nové standarty stojí 8 500 Kč. Fakt to stojí za tolik řečí? Ta původní nikdy nebyla zkropena krví. Jen kolaborací,“ uvedl Kalousek.

Zbabělec Babiš

Exministryně pro lidská práva Džamila Stehlíková se pozastavila nad reakcí Danuše Nerudové, která na dotaz, jakou svou negativní vlastnost by na Hrad nepřinesla, neodpověděla.

„Nerudová prý nemá žádnou negativní vlastnost, kterou by musela nechat v podhradí. Sebereflexe nebývá silnou vlastností českých prezidentů,“ napsala Stehlíková.

Senátorka Miroslava Němcová směřovala výtku k prezidentskému kandidátovi Andreji Babišovi, který nedorazil.

„Debata skončila. Sluší se poděkovat paní Nerudové a panu Pavlovi, že přišli. Jejich účast v debatě znamená, že si občanů váží a chápou odpovědnost vůči nim. Zbabělec AB lidmi okázale opovrhuje už v kampani. Jako prezident by z nich měl jenom rohožku,“ myslí si Němcová.

Video  Politolog o superdebatě Blesku: „Hříchy kandidátů“ a střet Nerudové a Pavla. O co přišel Babiš?  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

roxin ( 13. ledna 2023 06:55 )

Ale chápu, co myslíš že je na těch tvých textech k nechápání vždyť to píšeš často když nenajdeš nic čím bys zakryl žes nenašel nic co bys mohl vytknout a není nic co by nešlo na tvém nicku poznat o kom píšeš.

roxin ( 12. ledna 2023 22:18 )

To si pištěl ty ZLOSTÍ ŽE TI TO NEVYŠLO.

roxin ( 12. ledna 2023 21:02 )

Ani nevíš jak se bavím a směji se ti jak tě Babiš převez! Nehádá se, neřve ani nepiští jak skřet, ALE TY MUSÍŠ PIŠTĚT jak SKŘET

jajas ( 12. ledna 2023 20:02 )

Jo, takže chceme komouše a vojenského špióna se schpností převlékat kabát... "Archivy ukazují, že Pavel studoval na vojenského špiona. Z archivu vyplývá, že postgraduální studium kurzu Zpravodajské správy Generálního štábu (ZS/GŠ), které Pavel zahájil v roce 1988, bylo určené pro vojenské zpravodajce a připravovalo je na nasazení do zemí NATO, kde měli pod různým krytím získávat informace. Pavel nejdříve svou minulost v kurzu pro zpravodajce zlehčoval. Nejdříve tvrdil, že studoval na elitního výsadkáře. Poté když historik Petr Blažek řekl, že to není pravda, protože kurz, který Pavel studoval, vychovával komunistickému režimu vojenské špiony, začal Pavel mluvit o tom, že studoval na vojenského diplomata." No prostě zapírat v takových docela důležitých záležitostech, když kandiduje na prezidenta je pro mne také nepřijatelné. Hraje si na "rovného chlapa" a vykrucuje se jako malej Jarda....

lokii ( 12. ledna 2023 19:32 )

Pan Babis udelal dobre, ze se tehle traparny nezucastnil - dalsi kandidat odesel, protoze ... no to je nakonec v nadpisu clanku, proc odesel.
Tohle nema zadny clovek zapotrebi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa