Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Babišův trapas mezi dětmi: Pohořel u tabule! Tápal u planet i slavných děl Haška a Čapka

Autor: for, swp - 
16. prosince 2022
14:02

Kandidát na prezidenta Andrej Babiš (ANO) se sice zařekl, že do konce roku nebude chodit do debat s protikandidáty, nyní však vystoupil v zábavním pořadu televize Prima „K tabuli“. A pohořel. Na otázky od přítomných studentů neznal odpovědi - a některými pobavil celou třídu. Z Měsíce udělal planetu sluneční soustavy, do úzkých se dostal u nejznámějšího díla Jaroslava Haška či u knih Karla Čapka, kde „vypotil“ nakonec alespoň Válku s mloky. Babiše si dobírají i konkurenti.

Třída: Nejznámější dílo Jaroslava Haška?

Andrej Babiš: „To nevím.“ 

Třída: Kolik má kráva žaludků, jak se jmenují? A na co je má?

Andrej Babiš: „Nevím. Hodně. Na trávení, na výrobu mléka, asi.“ 

Tak takhle vypadala situace ve třídě plné dětí, kde byl u tabule zkoušen ze základních vědomostí expremiér a kandidát na prezidenta Andrej Babiš (ANO). A jak je vidět v záznamu, moc se mu nedařilo. Nezvládl otázky z literatury, české historie a ani z přírodovědy. 

Trošku se rozpovídal u otázky na díla od spisovatele Karla Čapka, zde si dokázal vzpomenou na „Válku s mloky“. A dokázal si vzpomenout i na pár odpovědí u otázky z astronomie. Děti se jej ptaly na planety naší soustavy.

„Ježiš marja. Měsíc, Mars, Pluto, Saturn. Co je tam ještě. Slunce,“ odpověděl po chvíli přemýšlení Babiš. U dvou planet se tak trefil, zbytek ale měl špatně - Slunce je hvězdou, Měsíc přirozenou družicí a Pluto bylo z planetární soustavy vyřazeno před 16 lety. Na videu je vidět, že řadu žáků tato odpověď pobavila. 

Z Babiše si střílí generál i Farský

A sluneční soustava pobavila i jeho soka v boji o Hrad. „Slibuji, že pokud Andrej Babiš půjde do debat, nebudu se ptát na sluneční soustavu,“ uvedl na twitteru generál Petr Pavel

Video sdílel také bývalý poslanec Jan Farský (STAN). „Tohle překonalo všechna moje očekávání. Tak hlavně učit se, učit se, učit se,“ okomentoval Babišovo zkoušení u tabule. 

Babiš také dostal otázku na oponu Národní divadla. Na heslo na oponě „Národ sobě“ si nevzpomněl, pouze připomněl veřejnou sbírku mezi občany, kteří na vyhořelé divadlo vybrali peníze. 

Předchozích dílů pořadu se zúčastnili i další kandidáti na prezidenta, a to Josef Středula, Danuše Nerudová, Petr Pavel a Karel Janeček, jehož kandidaturu však nakonec ministerstvo vnitra zamítlo a kterou nepřipustil po odvolání ani Nejvyšší správní soud. 

Video  Babiš v Blesku o boji o Hrad: Nerudová a Pavel se připravují roky, strach nemám. Bojím se jen o rodinu!  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

LuCo ( 22. prosince 2022 19:22 )

Jo, to byl určitě směrodatný duel, zda je či není pan Babiš chopen zvládnout roli prezidenta! Hloupost protibabišovských medií nezná mezí...

denisz ( 21. prosince 2022 21:47 )

Pro děti kviz připravila režie pořadu, nešlo jen o jejich vlastní otázky. Z dětské "zábavy" se pak stávalo až kádrování Babiše. Bylo to nedůstojné, z výchovného hlediska nevhodné.
Nebyl jsem v dětství jiný, cítíl jsem se také přemoudřelým. Co jsem se zrovna naučil ve škole, tím jsem machroval před dospělými a škodolibě se posmíval, že takovou základní věc nevědí. Jako pubertální blbeček jsem si ale nechtěl připustit, že to mohli už po desetiletí zapomenout, neboť to bylo překryto věcmi mnohem praktičtějšími pro život a spoustou dovedností, aby v životě uspěli, dovedli se dobře postarali o svojí rodinu a domácnost, což děti ještě nemusí. Posoudit takové show s dětmi by mohli i kvalitní starší pedagogové, nejen zaujatí lidé. Kde se pak bere ta šikana vůči pedagogům.

rudy_hnis ( 21. prosince 2022 10:12 )

Když je tak zahraniční, tak proč tenhle Slovák, který ani neumí pořádně česky mluvit, chce být českým prezidentem?

doktormediciny ( 20. prosince 2022 12:06 )

Ono je verbalni a performacni intelekt. Zde presentovane skujtecnosti globalne neukazuji na nic/ byl dlouiho v zahranici/..

doktormediciny ( 20. prosince 2022 12:03 )

Hadraplan...Myslim zeje to hrozna relativni. Delal nejake erocniky v cizine, vyasledky nejsou validni...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa