Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Babiš to schytává za vyšetřování ve Francii. „Podvodník evropského formátu!“ udeřil Jurečka

Aktualizováno -
12. srpna 2022
19:42
Autor: ČTK, simao - 
12. srpna 2022
14:46

Předběžné vyšetřování bývalého premiéra a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše ve Francii pro podezření z praní špinavých peněz a daňových úniků je podle výroků politiků vládních stran ostudou Česka v zahraničí. Poukazují také na Babišovy domácí kauzy. Vyplývá to z jejich dnešních příspěvků na sociálních sítích.

Francouzský Soud pro vyšetřování závažné trestné činnosti podle zjištění novinářů zkoumá podmínky nabytí vily v Mougins na jihu Francie a vyšetřování zahájil v únoru.

Babiš dnes ČTK zopakoval, že veškeré nákupy nemovitostí ve Francii se uskutečnily v souladu se zákony. Detaily o vyšetřování nezná, informaci má z médií. Nákupem se podle Deníku N zabývala i česká policie, případ ale odložila.

„Já tomu nerozumím, je to transakce z roku 2009, takže 13 let. Čapí hnízdo je 15 let. Transakce proběhla podle zákonů, organizovali to právníci, realitní kancelář a já jsem poslal peníze z České republiky. Takže nevím, co chtějí vyšetřovat,“ uvedl Babiš pro TV Nova.

„Neuvěřitelné, Andrej Babiš – člověk, který dokáže lidem do očí lhát, jak se o ně postará. Andrej Babiš o pár kilometrů dál – podvodník evropské formátu, který nikdy nebude mít dost. Čapí hnízdo je jen kapka v moři,“ glosoval informace francouzského deníku Le Monde na Twitteru místopředseda vlády a předseda lidovců Marian Jurečka.

Předsedkyně Sněmovny a TOP 09 Markéta Pekarová Adamová poznamenala na Twitteru, že Babiše stíhá jedna kauza za druhou a není schopen vyvodit politickou odpovědnost.

„V září, za měsíc začne chodit k českým soudům vysvětlovat své kauzy, které má tady v ČR, tak možná plynule naváže i u francouzských soudů. Nicméně Andreje Babiše stíhá kauza za kauzou a myslím si, že každý slušný politik už by z toho dávno vyvodil zodpovědnost,“ řekla pro TV Nova.

Dělá jenom ostudu, zní z ODS

„Naštěstí už nás nereprezentuje ve světě. Teď můžeme čekat, kdy vystoupí politici ANO a za styky s vyšetřovaným rezignují na své funkce. Jejich pohoršení se ale zásadně týká jen druhých,“ uvedla.

„Je to kampaň. Už i ve Francii! Andrej Babiš dělá jenom ostudu. Naštěstí má dnes už Česká republika správného premiéra,“ stojí na Twitterovém účtu občanských demokratů.

„Konečně politik, o němž píšou světová média. Bohužel je to v souvislosti s vyšetřováním pro podezření ze spáchání trestného činu praní špinavých peněz,“ uvedl senátor Pavel Fischer.

Video  Pandora Papers a Andrej Babiš: O co v kauze jde?  - Videohub
Video se připravuje ...

UFO1 ( 30. listopadu 2022 10:11 )

A to je ten samet . Děti pohlavárů dostaly majetek na sametovém polštáři,
občané ČR je ještě volí do politických funkcí , kdy se probudí?

UFO1 ( 30. listopadu 2022 10:06 )

Pozor, v ČR jsou zapadni firmy a dávají výdělek hodně lidem, směřování na Východ nebude výhoda ,komunista na Hradě je směr Východ

UFO1 ( 30. listopadu 2022 10:03 )

Ostuda byla i za louží

LuCo ( 14. srpna 2022 19:25 )

Kecal, kecá a bude kecat dokud jej KDU nevyhodí z vedení.. Totéž platí pro válečného štváče Bartoška.

jajas ( 14. srpna 2022 08:24 )

Jurečka by měl přestat pindat, jeho ansámbl ztrácí preference a Babišem to není, to už na lidi nefunguje.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa