Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

„Byl jsem otráven.“ Zlinkovaný Rokytka ze Zemanova štábu tvrdí, že mu dali do pití jed

Video se připravuje ...
Autor: Jakub Veinlich - 
29. ledna 2018
17:24

Oslavy znovuzvolení Miloše Zemana proběhly v klidu. Až na samotný závěr. Svého oblíbence přišel podpořit do TOP hotelu Praha mezi prezidentovi nejvěrnější také komunista a bývalý redaktor Haló novin Milan Rokytka. Během odpoledne se ale zřejmě pořádně „zlinkoval“. Téměř bezvládné tělo další z hostů odtáhli na pódium a zavolali záchranku. Poté se strhla mela, protože slavícím vadili novináři, kteří si záchranku ve štábu prezidentského vítěze točili. Padlo trestní oznámení. Rokytka je prý v pořádku a tvrdí, že mu někdo mohl dát do pití jed. 

O tuhle slávu asi nikdo nestál. Ani novináři, ani samotný Milan Rokytka. Svým stavem zastínil i slávu prezidenta Miloše Zemana, kterému měla patřit pozornost především. Novinář, který je členem KSČM, se často představuje jako člen redakce Haló novin. Ty se ale od Rokytky, který se podle všeho na Zemanově oslavě opil, jak zákon káže, distancovaly.

Distanc od bývalého kolegy

„Redakce Haló novin neměla žádného redaktora ve volebním štábu prezidenta republiky Miloše Zemana. Distancujeme se od nepodloženého nařčení České televize, že by jakýkoli náš redaktor byl na akci společensky i jinak indisponován a v důsledku toho došlo k jakémukoli incidentu. Pan Milan Rokytka nepracuje pro náš deník pět let a od té doby s námi ani nespolupracuje jako externista. Haló noviny nemají s ničím, co by souviselo s daným incidentem, cokoli společného,“ rozeslal do redakcí prohlášení šéfredaktor komunistického tisku Petr Kojzar. 

Rokytka se dostal ve čtyřhvězdičkovém hotelu do takového stavu, že jeho bezvládné tělo odtáhli další účastníci oslav na pódium v sále a zavolali záchrannou službu. Poté, co zdravotníci dorazili, všimli si jich novináři a začali situaci v již nestřeženém a nechráněném prostoru dokumentovat. V tom jim ovšem chtěli zabránit údajně akreditovaný novinář Karel Slezák a podporovatel Miloše Zemana Jan Šolta. V době, kdy byla na místě záchranná služba, nevybíravým způsobem bránili novinářům v jejich práci.

Karel Slezák při té příležitosti udeřil třemi boxerskými údery jednoho z novinářů a ptal se ho, jestli „chce dostat přes držku“. Novinář ho vyzval, aby s ním šel na policii, Slezák byl ale dál vulgární. „Běž do pr*ele, ubožáku,“ odpověděl.

Video  Napadení v Zemanově štábu: Jeho hosté zaútočili pěstmi na novináře.  - Televize Seznam
Video se připravuje ...

Jan Šolta se snažil zakrýt novinářům výhled posuvnými zástěnami a při té příležitosti jednomu z kameramanů shodil z ramene televizní kameru, redaktorce Seznam Zpráv hodil na zem telefon a stejně dopadl také redaktor Blesk Zpráv, který sledoval celý incident na místě. Výsledkem všeho je, že incident řeší policie jako „podezření z přečinu výtržnictví“.

Podle Slezáka, který o sobě mluví jako o bývalém tajemníkovi několika ministrů, to vypadalo, že Rokytka může zemřít. Jenže ani Slezák sám mu první pomoc neposkytl. Odtáhl ho jen na zmíněné pódium a tam ho nechal ležet.

Záchranáři ho nakonec odvezli do nemocnice. To, že v průběhu večera musela ve volebním štábu zasahovat i pražská záchranka, a to u zhruba pětapadesátiletého muže s poruchami vědomí, potvrdila i její mluvčí Jana Poštová. „Záchranáři jej vyšetřili, zajistili a poté předali do Thomayerovy nemocnice na interní oddělení,“ uvedla. „V jeho zdravotním stavu mohl hrát určitou roli i alkohol,“ dodala Poštová.

V hlavní roli jed?

Rokytka ale nebyl podle všeho hospitalizovaný. Na internetu už se vyjádřil k celému incidentu i on. A vysvětlení je překvapivé. Za vším mohla být podle jeho úvah i snaha ho zlikvidovat, a to pomocí jedu. „Za vše prý mohou nájemní mediální vrazi,“ napsal. 

Důvodem by prý mohl být článek, ve kterém autor „zpochybnil mravní profil“ Jiřího Drahoše. „Nemohu vyloučit, že mi někdo vhodil do nápoje ze msty nějaký sofistikovaný jed, po kterém jsem zkolaboval a nebýt zásahu několika kolegů, kteří nebyli hyenističtí a zavolali záchranou službu, nemusel jsem již být živ a vlastizrádné pražské kavárně dále na obtíž,“ napsal Rokytka na web a podepsal se jako TOP Editor in Chief.

V dalších řádcích Rokytka také děkuje oběma mužům. Slezáka si ale plete se Sedlákem. 

Výsledky druhého kola prezidentských voleb najdete zde >>>

Vše o volbách prezidenta ČR 2018 čtěte zde

Autorské komentáře k volbám prezidenta ČR čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
montevideo ( 31. ledna 2018 19:18 )

Proč se nikdo nezabývá tím, že novináři jednali za hranicí novinářské etiky, když natáčeli toho nešťastníka?

Ciara ( 30. ledna 2018 21:47 )

Proč toho alkoholika neodvezli na záchytku k vysřizlivěni...na to ožralé individum se musi divat naše děti?

villon ( 30. ledna 2018 17:16 )

Stropnickej je Zemanův hráč. I Žilková a její potěr. A Lucka Bílá.

villon ( 30. ledna 2018 17:14 )

Slušnej oddíl má novýho člena? Gratulky!!!

agfor ( 30. ledna 2018 12:32 )

Ano, blbečku, kdyby ses učil, tak už na základní škole se děti učí, že alkohol je jed.nepochopil jsi, že ho máš brát s mírou, aby ses neožral jako prase.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa